Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » FINAS-akkreditointipalvelu siirtyi Tukesiin

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

FINAS-akkreditointipalvelu siirtyi Tukesiin

Tiedote.
Julkaistu: 02.01.2015 klo 09:07
Julkaisija: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

FINAS-akkreditointipalvelu on 1.1.2015 alkaen siirtynyt Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) yhteyteen.  FINASista tuli Tukesin akkreditointiyksikkö, ja se jatkaa Suomen kansallisena akkreditointielimenä nimellä FINAS-akkreditointipalvelu.

 

FINAS siirtyi Tukesiin Mittatekniikan keskuksesta MIKESistä, jonka toiminnot siirtyivät vuodenvaihteessa osaksi Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:tä.

 

Akkreditointipalvelut toimivat hallinnollisen muutoksen jälkeen entiseen tapaan ja keskeytyksettä.

 

FINAS-akkreditointipalvelu on Suomen kansallinen akkreditointielin, joka vastaa muun muassa laboratorioiden, sertifiointielinten ja tarkastuslaitosten pätevyyden toteamisesta. Kansainvälisten akkreditointivaatimusten mukaan kansallisen akkreditointielimen tulee toimia organisaatiossa, joka itse ei tarjoa vaatimustenmukaisuuden arviointipalveluja. Työ- ja elinkeinoministeriö päätti selvitysten jälkeen vuoden 2014 alussa FINASin siirrosta Tukesin yhteyteen.

 

Koko FINASin henkilöstö siirtyi 1.1.2015 alkaen Tukesin organisaatioon akkreditointiyksiköksi, jossa työskentelee yhteensä 23 henkilöä. Muutoksen yhteydessä MIKESistä siirtyi Tukesin tuki- ja hallintotehtäviin lisäksi kolme henkilöä.

 

FINASin henkilöstö muuttaa Espoon Otaniemestä Tukesin Pasilan toimipisteeseen kevään 2015 aikana, joten alkuvuoden ajan osoitetiedot pysyvät ennallaan. FINASin puhelinvaihde ja 029-alkuiset numerot vaihtuivat Tukesin puhelinvaihteeseen siirtymisen yhteydessä, mutta matkapuhelinnumerot säilyivät muuttumattomina. Henkilöstön yhteystiedot löytyvät FINASin verkkosivuilta (linkki).

 

FINASin logo ja sähköpostiosoitteet pysyvät ennallaan, samoin verkkosivut ja siellä olevat akkreditoitujen organisaatioiden toimialueiden ja pätevyysalueiden luettelot osoitteessa www.finas.fi.

Vuodenvaihteen jälkeen Tukesin henkilöstömäärä on yhteensä 250 henkilötyövuotta.

 

 

Lisätietoja:

Pääjohtaja Kimmo Peltonen, Tukes, puh. 029 5052 157, etunimi.sukunimi@tukes.fi

Johtaja Leena Tikkanen, FINAS, puh. 029 5052 237, etunimi.sukunimi@finas.fi  

 

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo ja edistää teknistä  turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta sekä kuluttaja- ja kemikaaliturvallisuutta Suomessa. Tavoitteenamme on turvallinen, luotettava ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Valvomme toimialojemme tuotteita, palveluita ja tuotantojärjestelmiä ja toimeenpanemme niihin liittyvää lainsäädäntöä.  Toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.

Seuraa Tukesia somessa:

Twitter: @tukesinfo

Facebook: turvallisuusjakemikaalivirasto

LinkedIn: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Instragram: @tukesinfo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs