Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Eurooppa-neuvosto hyväksyy Eurooppa 2020 -strategian ja keskustelee talouspolitiikan koordinaatiosta

Eurooppa-neuvosto hyväksyy Eurooppa 2020 -strategian ja keskustelee talouspolitiikan koordinaatiosta

Julkaistu: 10.06.2010 klo 14:21
Julkaisija: Valtioneuvosto

Valtioneuvosto päätti torstaina 10. kesäkuuta Suomen edustautumisesta Eurooppa-neuvostossa Brysselissä 17. kesäkuuta. Kokouksessa Suomea edustaa pääministeri Matti Vanhanen.

Valtioneuvosto päätti torstaina 10. kesäkuuta Suomen edustautumisesta Eurooppa-neuvostossa Brysselissä 17. kesäkuuta. Kokouksessa Suomea edustaa pääministeri Matti Vanhanen.

Eurooppa-neuvoston on tarkoitus hyväksyä EU:n kasvu- ja työllisyysstrategia eli Eurooppa 2020 -strategia ja siihen liittyen edellisessä kokouksessa auki jääneet koulutusta ja köyhyyttä koskevat määrälliset yleistavoitteet sekä vahvistaa talous- ja työllisyyspolitiikkaa koskevat yhteiset suuntaviivat.

Eurooppa-neuvosto ilmaisee tukensa komission antamalle digitaalista agendaa koskevalle tiedonannolle. Suomi näkee, että digitaalisen agendan eli EU:n tieto- ja viestintäteknologioihin perustuvan talouden kasvuedellytysten toteuttamista on kiirehdittävä ja sähköisen maailman sisämarkkinoita vahvistettava muun muassa tekijänoikeuksia yhtenäistämällä ja sähköisen kaupan edellytyksiä parantamalla.

Talouspolitiikan koordinaatiota käsittelevän task forcen puheenjohtaja Van Rompuy antaa Eurooppa-neuvostolle väliraportin ryhmän työstä. Suomen pitkän linjan tavoitteena on ollut kehittää EU:ssa keinoja, joiden kautta talouttaan huonosti hoitaville jäsenmaille voisi kohdistaa sanktioita. Suomen kannan mukaan sanktioita on käytettävä automaattisesti, ei poliittisen harkinnan mukaan. Sanktioiden pitäisi lisäksi ajoittua varhaiseen vaiheeseen, jolloin niiden vaikutus on enemmän ehkäisevä kuin rankaiseva. Veropolitiikassa Suomi tukee jäsenmaiden välistä koordinaatiota, jotta maiden välinen verokilpailu vältettäisiin.

Neuvoston on tarkoitus hyväksyä EU:n kannat Torontossa kesäkuussa pidettävään G20-kokoukseen. Tarkoitus on myös tehdä poliittiset päätökset Islannin EU-jäsenyyden neuvottelujen aloittamisesta sekä euron käyttöönotosta Virossa. Päätelmissä käsitellään myös ilmastonmuutosta ja vuosituhattavoitteita.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 09 1602 2180 ja EU-asioiden neuvonantaja Eeva Kalli, p. 09 1602 2055, valtioneuvoston kanslia

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs