Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Euroopan investointipankin pääjohtaja Werner Hoyer Suomeen

Valtiovarainministeriö

Euroopan investointipankin pääjohtaja Werner Hoyer Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2014 klo 14:30
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Euroopan investointipankin pääjohtaja Werner Hoyer ja pohjoismaiden toiminnoista vastaava varapääjohtaja Jonathan Taylor vierailevat Suomessa 2. joulukuuta valtiovarainministeri Antti Rinteen kutsumana. Vierailun pääaiheena on Euroopan komission valmistelema noin 300 miljardin investointiohjelma. Sen toteuttaja on Euroopan investointipankki, joka on EU:n pankki.

Ohjelman tarkoituksena on aktivoida kolmen vuoden aikana yksityisiä ja julkisia investointeja 315 miljardin euron edestä. Tavoitteena on lisätä EU:n kilpailukykyä, nopeuttaa talouskasvua sekä luoda uusia työpaikkoja talouden strategisille sektoreille.

Valtiovarainministeri Rinne, pääjohtaja Hoyer ja varapääjohtaja Taylor keskustelevat erityisesti kansallisista ja alueellisista hankkeista, joita Suomi haluaa ohjelmassa edistää. Suomi antoi 14. marraskuuta Euroopan komissiolle ehdotuksen neljästä eri painopistealueesta. Esillä on erityisesti energia- ja liikennesektorin hankkeita. Suomen ehdottamissa hankkeissa on uudenlaisten digitaalisten mahdollisuuksien hyödyntämien avainasemassa niin hallinnon, koulutuksen, liikenteen kuin teollisuustuotannonkin hankkeissa.

Pääjohtaja Hoyer ja varapääjohtaja Taylor tapaavat vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Alexander Stubbin.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker esitteli investointipakettia koskevan suunnitelman Euroopan parlamentille 26. marraskuuta. Ohjelmaa käsitellään Ecofin-neuvostossa 9. joulukuuta sekä Eurooppa-neuvostossa 18.−19. joulukuuta.

Lisätietoa Suomen EU-komissiolle antamista hanke-ehdotuksista:

Tietoa investointiohjelmasta Euroopan komission sivuilta:

Lisätietoja:

Valtiovarainministeri Rinteen tapaaminen: virkamiessihteeri Kaisa Korhonen, p. 0295 530 602 ja tiedottaja Satu Ryynänen, puh. 02955 30476  (kuvausmahdollisuus ja haastattelut)

Pääministeri Stubbin tapaaminen: erityisavustaja (EU-asiat) Lauri Tierala, puh. 040 841 7141 ja kansainvälisten asioiden viestintäasiantuntija Maria Nurmi, puh. 050 408 4061.

Tasavallan presidentin tapaaminen: tasavallan presidentin viestintäpäällikkö Katri Makkonen, p. 040 560 3103.

 

Tilaisuudet toimittajille:

Tapaaminen Antti Rinteen kanssa

Klo 11.00-11.20 Tapaamisen lopuksi on kuvaus- ja haastattelumahdollisuus. Pyydämme kuvaajia ja haastattelusta kiinnostuneita ilmoittautumaan ma 1.12. klo 14 mennessä: satu.ryynanen@vm.fi.

Tapaaminen pääministeri Alexander Stubbin kanssa

Klo 11.30 Tapaamisen alussa on kuvausmahdollisuus. Kuvaajia pyydetään ilmoittautumaan kuvausmahdollisuuteen maanantaihin 1.12. klo 16 mennessä valtioneuvoston viestintäosastolle, laura.tikkanen@vnk.fi. Pyydämme kuvaajia saapumaan valtioneuvoston linnaan Aleksanterinkatu 3 H –porras tiistaina klo 11.10.

Tapaaminen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa

Klo 14.00. Tapaamisen alussa on kuvausmahdollisuus. Kuvaajia pyydetään saapumaan turvatarkastukseen Mäntyniemen portille klo 13.40 mennessä. Ilmoittautumiset press@tpk.fi

 

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs