Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » EU yhtenäistää tullirikkomuksista määrättäviä hallinnollisia sanktioita

Valtiovarainministeriö

EU yhtenäistää tullirikkomuksista määrättäviä hallinnollisia sanktioita

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2014 klo 13:35
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Euroopan komissio ehdottaa, että tullirikkomuksiksi katsottavia tekoja ja niistä määrättäviä sanktioita koskevaa jäsenvaltioiden lainsäädäntöä lähennettäisiin. Ns. tullirikkomusdirektiivissä säädettäisiin, minkä unionin tullilainsäädännössä toimijoille asetettujen velvoitteiden rikkominen katsottaisiin tullirikkomuksiksi. Direktiivissä säädettäisiin myös euromääräiset sanktiotasot kyseisille tullirikkomuksille.

Direktiiviehdotuksella tehostettaisiin unionin tullilainsäädännön yhdenmukaista täytäntöönpanoa. Tavoitteena on muun muassa parantaa talouden toimijoiden yhdenvertaisuutta.

Tullilainsäädäntö on EU:ssa yhteistä, mutta siihen liittyviä seuraamuksia koskeva lainsäädäntö kuitenkin vaihtelee jäsenvaltioissa. Suomessa Tulli voi nykyisinkin määrätä tullilainsäädäntöä koskevista rikkomuksista hallinnollisia sanktioita, kuten tullinkorotuksia ja virhemaksuja.

Valtioneuvosto kannattaa komission direktiiviehdotuksen tavoitteita.

Lisätietoa: ylitarkastaja Satu Könni, p. 02955 30227

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs