Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Etäpalvelu kiinnostaa kansalaisia

Valtiovarainministeriö

Etäpalvelu kiinnostaa kansalaisia

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2013 klo 13:58
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Asiatuntijapalvelu etänä, videoyhteyden välityksellä, kiinnostaa monia. Valtion ja kuntien tarjoamaa etäpalvelua on kokeiltu Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa vuoden 2012 toukokuusta lähtien. Valtiovarainministeriön Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa selvitettiin, miten näiden maakuntien asukkaat tuntevat etäpalvelua. Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään asiakasviestinnässä.

Etäpalvelussa on keskeistä tarjota viranomaisten asiantuntijapalveluja asiakkaille videokuvan välityksellä. Myös asiakirjoja ja lomakkeita voidaan käsitellä yhdessä sähköisesti ja saada ne siirtymään suoraan viranomaisen järjestelmiin. Etäpalvelua on pilotoitu Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakuntien yhteispalvelupisteissä. Tavoitteena on etäpalvelujen laaja käyttöönotto vuoden 2014 aikana.

Tutkimukseen haastateltiin yhteensä 1003 henkilöä, joista suurinta osaa kiinnostaa etäpalvelumahdollisuus. Jos lähimpään viranomaisen palvelupisteeseen olisi matkaa vähintään 40 kilometriä, 60 prosenttia kohderyhmästä hoitaisi asiansa mieluummin etäpalveluna yhteispalvelupisteessä kuin matkaisi viranomaisen omaan palvelupisteeseen.  Etäpalveluita käyttäneistä yli 80 prosenttia hoitaisi asiansa jatkossakin mieluummin etäpalveluna kuin matkaisi vähintään 40 kilometrin päähän.

Tieto etäpalvelusta ei ole vielä tavoittanut kaikkia

Noin kolmannes kohderyhmästä tietää yhteispalvelupisteistä ja niissä saatavilla olevasta etäpalvelusta. Yhteispalvelupisteiden ja etäpalvelupisteiden tuntemisessa on kuitenkin kuntakohtaisia eroja. Etäpalveluja on itse käyttänyt viisi prosenttia kohderyhmästä ja viisi prosenttia sanoo perheenjäsenen tai tuttavan käyttäneen niitä. Suurin osa vastaajista on saanut tietoa etäpalvelusta tiedotusvälineistä ja pitää niitä myös parhaimpina kanavina saada tietoa etäpalveluista.

Kelan ja poliisin etäpalvelut kysytyimpiä

Niiltä vastaajilta, jotka ovat kuulleet yhteispalvelupisteiden etäpalveluista, kysyttiin, minkä viranomaisen palveluja he arvelevat saatavan etäpalveluina. Lähes puolet mainitsee Kelan ja viidennes mainitsee poliisin tai poliisin lupapalvelut ja niin ikään viidennes mainitsee TE-toimiston palvelut. Kaksi viidestä etäpalveluista kuulleista ei osaa nimetä mitään viranomaispalvelua. Yhtenä vastauksiin vaikuttavana tekijänä on se, että yhteispalvelupisteiden ja etäpalvelujen palveluvalikoimat vaihtelevat.

Tavoitteena ovat yhdenvertaiset palvelut kaikkialla Suomessa

Etäpalvelun tavoitteena on, että kansalainen tavoittaa viranomaisen vaivattomasti etäisyydestä riippumatta. Myös asiakaspalvelupisteitä tarvitaan edelleen turvaamaan palvelujen saanti ja takaamaan kansalaisille yhdenvertainen palvelu – myös niille, joille ei ole mahdollista käyttää verkkopalveluita kotoaan käsin.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jarmo Riipinen, puh. 02955 30154, valtiovarainministeriö
Asiantuntija Leni Haavisto, puh. 02955 30230, valtiovarainministeriö
Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kunnallistalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs