Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Epävirallisessa maatalousneuvostossa tukea Suomen näkemykselle tuotantotuista ja sokerikiintiöistä

Maa- ja metsätalousministeriö

Epävirallisessa maatalousneuvostossa tukea Suomen näkemykselle tuotantotuista ja sokerikiintiöistä

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2013 klo 15:17
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriöDublinissa alkuviikolla kokoontunut epävirallinen maatalousneuvoston kokous vahvisti EU-maiden yhteiseksi tavoitteeksi päästä poliittiseen sopimukseen yhteisen maatalouspolitiikan, CAP:n uudistuksesta ensi kesäkuussa. Maatalousministerien kokouksessa keskusteltiin erityisesti yhteisen maatalouspolitiikan uudistamisesta. Kokous oli historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa keskusteluihin osallistuivat myös Euroopan Parlamentin edustajat.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen oli tyytyväinen kokouksen lopputulokseen.
− Mahdollisuudet CAP-uudistuksesta päättämiseen kesäkuussa ovat selvästi parantuneet: kaikilla osapuolilla on tahtotila päättää monta vuotta kestänyt prosessi ja siirtyä toimeenpanovaiheeseen. Keskustelussa monet maat olivat Suomen kanssa samaa mieltä tuotantosidonnaisten tukien tärkeydestä ja sokerikiintiöiden jatkamisesta, Koskinen sanoo.

Maatalousneuvosto kokoontuu seuraavan kerran kesäkuun 24.-25. päivinä Luxemburgissa. Sitä ennen keskustelut maatalouspolitiikan uudistuksesta jatkuvat virkamiestasolla.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269, etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs