Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ensimmäiset rekisteri-ilmoitukset nettiin

Trafi

Ensimmäiset rekisteri-ilmoitukset nettiin

Julkaistu: 25.05.2010 klo 11:48
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) ensimmäiset sähköiset rekisteröintipalvelut otetaan käyttöön 26.5.2010. Sähköisessä palvelussa henkilöasiakkaat voivat tehdä rekisteri-ilmoituksen auton liikennekäytöstäpoistosta tai liikennekäyttöönotosta sekä tilata kaikkien ajoneuvoluokkien ajoneuvoille uuden rekisteröintitodistuksen kadonneen tai turmeltuneen tilalle. Sähköinen rekisteri-ilmoitus maksaa 6,5 euroa.

Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) ensimmäiset sähköiset rekisteröintipalvelut otetaan käyttöön 26.5.2010. Sähköisessä palvelussa henkilöasiakkaat voivat tehdä rekisteri-ilmoituksen auton liikennekäytöstäpoistosta tai liikennekäyttöönotosta sekä tilata kaikkien ajoneuvoluokkien ajoneuvoille uuden rekisteröintitodistuksen kadonneen tai turmeltuneen tilalle. Sähköinen rekisteri-ilmoitus maksaa 6,5 euroa.

Sähköisen ilmoituksen voi tehdä ajoneuvon täysi-ikäinen omistaja tai haltija. Ilmoituksen tekemistä varten tarvitaan ajoneuvon rekisteritunnus ja liikennekäytöstäpoiston tai liikennekäyttöönoton tekemiseen myös rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa. Palveluun tunnistautumista ja ilmoituksen maksamista varten tarvitaan lisäksi voimassaolevat pankkitunnukset. Asiakkaan tekemän vahvistetun ilmoituksen perusteella tieto rekisteröintitapahtumasta kirjautuu automaattisesti ajoneuvoliikennerekisteriin.

”Sähköiset rekisteröintipalvelut ovat odotettu uudistus, joka helpottaa erityisesti haja-asutusalueilla asuvien autoilijoiden elämää”, kertoo rekisteröintiyksikön päällikkö Simo Karppinen. ”Jatkossa rekisteri-ilmoituksen tekemistä varten ei tarvitse lähteä rekisteröintitoimipisteeseen, vaan ilmoituksen voi tehdä joustavasti ja ympäristöystävällisesti myös kotoa käsin.”

Sähköiset rekisteröintipalvelut ovat aluksi vain henkilöasiakkaiden käytössä. Myöhemmin palveluita pyritään laajentamaan ja tuomaan ne myös yritysasiakkaiden ulottuville.

Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto
Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto palvelevat autoilijoita, joiden ajoneuvoilla on käyttämättömyys­jaksoja. Poiston aikana ajoneuvosta ei tarvitse maksaa ajoneuvoveroa eikä liikennevakuutusmaksua. Vakuutusyhtiö voi periä liikennevakuutuksen minimimaksua, jos rekisterikilpiä ei ole palautettu poiston yhteydessä. Lisätietoa vakuutuksiin liittyvistä asioista saa vakuutusyhtiöistä tai Liikennevakuutuskeskuksesta.

Liikennekäytöstäpoisto astuu voimaan sinä päivänä, jona rekisteri-ilmoitus tehdään ja on voimassa käyttöönottoilmoituksen tekemiseen asti. Liikennekäytöstäpoiston voi tehdä netissä vain autoille, koska muiden ajoneuvoluokkien osalta rekisterikilvet on poiston yhteydessä palautettava. Uusi rekisteröintitodistus lähetetään asiakkaalle postissa.

Liikennekäytöstäpoistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa ilman siirtolupaa muualle kuin ennalta varattuun määräaikaiskatsastukseen. Väärinkäytöksistä seuraa mm. sakkorangaistus ja vähintään 1000 € lisävero.

Rekisteröintitodistuksen tilaus
Kadonneen tai turmeltuneen rekisteröintitodistuksen tilalle voi nyt tilata uuden sähköisestä palvelusta. Ajoneuvon omistaja voi tilata sähköisen rekisteröintipalvelun kautta ajoneuvolleen uuden rekisteröintitodistuksen ilmoitus- tai teknisen osan ja haltija teknisen osan.

Lisätietoja: www.trafi.fi/sahkoisetpalvelut

Lisätietoja
yksikönpäällikkö, Simo Karppinen, puh. 020 618 5434, etunimi.sukunimi(at)trafi.fi
osastonjohtaja Janne Huhtamäki, puh. 020 618 5599, etunimi.sukunimi(at)trafi.fi

-------

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä, kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta ja edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä. Se muodostettiin vuoden 2010 alussa liittämällä yhteen Ajoneuvohallintokeskus AKE, Ilmailuhallinto, Merenkulkulaitoksen meriturvallisuustoiminto ja Rautatievirasto.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs