Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ei hölkkäämällä vääpeliksi

Reserviläisliitto tiedottaa

Ei hölkkäämällä vääpeliksi

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2013 klo 12:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola on tyytyväinen Puolustusvoimien kehittämissuunnitelmiin. Vapaaehtoisista koottuja maakuntajoukkoja laajennetaan ja ne liitetään osaksi lähivuosina perustettavia paikallispataljoonia. Paikallispuolustuksesta sekä virka-aputehtävistä vastaavat pataljoonat saavat tukea reserviläisjärjestöiltä.

- Reserviläisliiton ja sen piirien sekä yhdistysten tehtävänä on tukea paikallispataljoonia mm. tiedotukseen ja rekrytointiin liittyen. Tätä kautta saamme selkeän ja virallisen roolin paikallispuolustuksemme osana.

Myös reserviläistoiminta ja -koulutus huomioidaan jatkossa paremmin. Aktiivisuus reserviläistoiminnassa sekä liikunta- ja ampumatoiminnassa painaa tulevaisuudessa enemmän mm. ylennyksistä päätettäessä. Savola on tyytyväinen liiton edunvalvontaan.

- Reserviläisliitto on seurannut tätä kehitystä ilolla ja tyydytyksellä. Ovathan monet nyt suunnittelupöydällä pyörivät asiat sellaisia, joista Reserviläisliitto on puhunut jo pitkään.

Puheenjohtaja Mikko Savola muistutti kuitenkin Ahtärin reservinaliupseeriyhdistyksen 50-vuotisjuhlassa, ettei omaehtoisuuden varaan voi laskea liikaa. Kertausharjoitusten tulee olla jatkossakin pääkeino reserviläisten sotilaallisen osaamisen ylläpitämisessä. Savola kehotti Reserviläisliiton toimijoita pitämään tätä asiaa esillä.

- Pahimmillaan saatamme ajautua tilanteeseen, jossa Suomen puolustus on hölkkäämällä vääpeleiksi edenneiden reserviläisten varassa. Pidetään yhdessä huolta siitä, ettei meille käy näin.

Ähtärin Veljeskodilla lauantaina puhunut Mikko Savola muistutti, että ylennys on aina sotilaallisista taidoista ja koulutuksesta ansaittu arvonnousu.

Lisätietoja asiasta antaa puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs