Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Demokratiaverkkopalvelut ehdolla Avoimen hallinnon palkinnon saajaksi

Valtiovarainministeriö

Demokratiaverkkopalvelut ehdolla Avoimen hallinnon palkinnon saajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2014 klo 10:00
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Oikeusministeriö ja valtiovarainministeriö tiedottavat 

Oikeusministeriön demokratiaverkkopalvelujen kokonaisuus on Suomen ehdokas kansainvälisessä Avoimen hallinnon kilpailussa (Open Government Awards). Kilpailun teemana on tänä vuonna kansalaisten osallisuuden edistäminen. Palkinnot jaetaan syyskuussa. Kaikki kilpailuun osallistujat saavat kansainvälisen raadin laatiman arvion ehdotuksestaan.

Oikeusministeriön kehittämiin ja ylläpitämiin verkkodemokratiapalveluihin kuuluvat avoimen valmistelun verkkosivusto otakantaa.fi sekä kansalais- ja kuntalaisaloitteiden tekemiseen ja kannattamiseen tehdyt sivustot kansalaisaloite.fi ja kuntalaisaloite.fi. Uusin palvelu on pilottivaiheessa oleva lausuntopalvelu.fi, joka sähköistää virallisen lausuntomenettelyn. Verkkodemokratiapalveluiden ja muiden keskeisten julkishallinnon sivustojen uusimmat sisällöt ja tiedotteet on koottu yhteen sivustolle demokratia.fi

Kansainvälinen Avoimen hallinnon toimintaohjelma (Open Government Partnership) käynnistettiin vuonna 2011 YK:n yleiskokouksen yhteydessä presidentti Barack Obaman aloitteesta. Perustamisvaiheessa mukana oli kahdeksan maata, nyt mukanaolevia maita on 63. Ohjelman tavoitteena on lisätä hallinnon ja kansalaisten välistä vuorovaikusta ja edistää kansalaisten osallisuutta. Suomi liittyi mukaan toimintaohjelmaan maaliskuussa 2013. Suomen Avoimen hallinnon toimintasuunnitelmassa on neljä osa-aluetta: avoin toiminta, selkeä kieli, avoin tieto ja hallinto mahdollistajana.

Lisätiedot:

suunnittelija Laura Nurminen, oikeusministeriö, puh. 02951 50462 (paikalla 27.6. asti ja 4.8. alkaen)SADe-ohjelmakoordinaattori Ira Alanko, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30370 (paikalla 9.7. asti ja 13.8. alkaen)

Avoimen hallinnon kilpailun verkkosivut (englanniksi)
https://www.opengovawards.org/

Demokratia.fi-sivusto
http://www.demokratia.fi

Avoimen hallinnon toimintaohjelma
http://www.avoinhallinto.fi  

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs