Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Demariopiskelijat: Kiitos Jukka Gustafsson!

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Demariopiskelijat: Kiitos Jukka Gustafsson!

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2013 klo 10:00
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

KOMMENTTI 5.2.2013

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry kiittää opetusministeri Jukka Gustafssonia uusien keinojen esittämisestä koulujen työrauhan edistämiseksi. Mielestämme lainsäädäntöön ehdotetut uudistukset parantavat aidosti oppilaiden turvallisuutta ja hyvinvointia oppilaitoksissa.

Koulujen työrauha on tällä hetkellä erittäin huono. Opettajilla ei käytännössä ole mitään tehokkaita keinoja koulurauhan säilyttämiseksi. Väkivalta on kouluissa yhä tavallisempaa, eikä opettajilla ole juurikaan mahdollisuuksia estää esimerkiksi vaarallisten välineiden tuomista kouluun. Ministerin esitys on muutos parempaan ja turvallisempaan koulunkäyntiin.

Esityksessä säädettäisiin opettajille ja rehtorille toimivaltuudet tarpeen vaatiessa takavarikoida häirintään käytettäviä tai vaarallisia esineitä tai aineita. Perusopetuslaissa säädettäisiin kasvatuskeskustelusta ja jälki-istunnossa oppilaalle voidaan määrätä kirjallisia ja suullisia tehtäviä jotka liittyvät jälki-istuntoon johtaneeseen rikkeeseen. Myös oppilaan itse aiheuttamat sotkut voidaan vaatia siivottavan.

“Esitetyt toimenpiteet ovat todella keskeisiä lasten turvallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Opetusministeri on puuttunut olennaiseen epäkohtaan koulutusjärjestelmässämme. Demarit ovat pitkään tehneet töitä oppilaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi oppilaitoksissa. Taas näemme, että pitkäjänteinen työ kannattaa", - kiittelee puheenjohtaja Anette Karlsson.

Näiden turvallista ja vastuullista kasvatusta edistävien toimenpiteiden lisäksi ministeri ehdottaa, että jokaisessa peruskoulussa tulisi olla oppilaskunta. Oppilaiden osallisuutta heidän omiin asioihinsa halutaan edistää myös muilla keinoin kuin pelkästään oppilaskunnan kautta.

“On todella hienoa, että oppilaiden vaikutusmahdollisuuksia lisätään oppilaitoksissa. Kun oppilaalla on mahdollisuus vaikuttaa omaan oppilaitokseensa, on hänen motivaationsa ja hyvinvointinsa paljon korkeammalla”, toteaa puheenjohtaja Anette Karlsson.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Anette Karlsson, puheenjohtaja@sonk.fi, +358 45 112 9299

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs