Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Centria ammattikorkeakoulu tukee Takki-verkoston teesejä

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu tukee Takki-verkoston teesejä

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2013 klo 14:58
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Työelämän ja ammatillisen korkeakoulutuksen verkosto Takki on tänään 3.5.2013 julkaissut opetusministeri Krista Kiurulle osoitetut yhteiset teesit ammattikorkeakouluilta ja eduskuntaryhmien edustajilta. Näihin merkittäviin teeseihin muutamia näkökulmia Centria ammattikorkeakoulun näkökulmasta.

Ammattikorkeakouluja kohdellaan rankalla kädellä säästöpäätösten ja kehyspäätösten osalta. Ammattikorkeakoulut edistävät oman toiminta-alueensa kehittymistä, kilpailukykyä ja hyvinvointia ylläpitämällä väestön elinikäistä oppimista ja tuottamalla alueensa yritysten ja yhteisöjen osaamistarpeisiin osaavaa ja ammattitaitoista työvoimaa. Tälle työlle tarvitaan jatkossakin riittävät resurssit.

Hallituksen säästöpäätösten ja kehyspäätösten yhteisvaikutus on ammattikorkeakoulusektorilla noin 18 %, mutta Centria ammattikorkeakoulussa vaikutus on vielä rajumpi suurten aloituspaikkaleikkausten takia. Sen lisäksi, että nämä leikkaukset heikentävät ammattikorkeakoulun kehittämismahdollisuuksia, ne uhkaavat romuttaa ammattikorkeakoulun laadukkaan koulutuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan mahdollisuudet.

Takki-verkoston keskeinen tavoite kulttuuritoimen valtionosuusindeksien jäädytyksen perumisesta vuodelle 2014 on oikeaan osunut teesi. Keväällä 2013 julkistettujen rakenteellisen kehittämisen ja säästötavoitteiden perusteella resurssileikkauksia koskevat päätökset ovat johtaneet Centria ammattikorkeakoulussa yhteistoimintalain mukaisiin neuvotteluihin. Viimeksi päättyneissä neuvotteluissa päädyttiin 32 henkilötyövuotta vastaaviin ratkaisuihin edellisvuonna käytyjen neuvottelujen 14 henkilötyövuoden lisäksi. Tämän hetkisen tiedon perusteella mainittujen vuosille 2013 ja 2014 kohdennettujen henkilöstövaikutusten lisäksi joudutaan avaamaan vuoden 2014 alkupuolella uudelleen yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut.

Takki-verkoston teesi arvonlisäveroratkaisun varmistamisesta mahdollisimman pian on ymmärrettävä vaatimus. Centria ammattikorkeakoulun toiminta on pohjautunut osakeyhtiömuotoon alusta lähtien. Tämän takia vallitsevaan arvonlisäkohteluun on vuosien aikana sopeuduttu ja toimintaa järjestetty rahoituspohjan mukaisesti. Tämä ei poista sitä seikkaa, että ammattikorkeakoulu on ollut nämä vuodet muita vastaavaa toimintaa toteuttavia tahoja heikommassa asemassa.

Kansainvälisyys sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta ovat Centria ammattikorkeakoulun tunnettuja ja tunnustettuja vahvuuksia. Kaikki näitä toimintoja edistävä päätöksenteko on enemmän kuin tervetullutta. Näköpiirissä on lukuisia tulevaisuuden haasteita, ja Centria ammattikorkeakoulu haluaa olla vahvasti mukana oman toiminta-alueensa ja suomalaisen koulutusjärjestelmän kehittäjänä.

Takki-verkoston tiedote liitteenä.

 

Lisätietoja:
Rehtori Pekka Hulkko, pekka.hulkko@centria.fi, 044 725 0047

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs