Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Avoimuuden edistämisellä tulee olla keskeinen rooli suurissa hallinnonuudistushankkeissa

Valtiovarainministeriö

Avoimuuden edistämisellä tulee olla keskeinen rooli suurissa hallinnonuudistushankkeissa

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2014 klo 09:51
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

- Suomella on vahva ja pitkä perinne hallinnon avoimuudessa, valtiosihteeri Sari Raassina totesi puheessaan  kansainvälisen Avoimen hallinnon -kumppanuushankkeen (Open Government Partnership) Euroopan maiden kokouksessa 9.5.2014 Dublinissa.

- Kansalaisten vaatimukset hallinnon avoimuutta kohtaan ovat kasvaneet ja siksi työsarkaa avoimuuden edistämiseksi riittää. Avoimuuden edistämisellä on ja tulee olla keskeinen rooli myös suurissa hallinnonuudistushankkeissa. Yhteiskunnallisia muutoksia ja vaikuttavuutta ei saada aikaan vain hallinnon päätöksillä, vaan yhdessä kansalaisyhteiskunnan kanssa, korosti valtiosihteeri Raassina.

Dublinin avoimen hallinnon kokouksessa jaetaan kokemuksia siitä, miten avoimuudella voidaan parantaa julkisia palveluja, tukea taloudellista kasvua, vähentää köyhyyttä ja korruptiota sekä palauttaa luottamusta hallintoihin.

Suomi avaa tietovarantojaan ja valmistelua, selkeyttää virkakieltä ja tukee kansalaisyhteiskunnan toimintaa                                        

Suomi on 63 muun maan tavoin mukana kansainvälisessä avoimen hallinnon kumppanuushankkeessa (Open Government Partnership). Osana tätä kumppanuusohjelmaa Suomi on laatinut kansallisen toimintasuunnitelman. Sen keskeisiä tavoitteita ovat muun muassa selkeän virkakielen edistäminen, hallinnon valmisteluprosessien avoimuuden lisääminen, tietovarantojen avaaminen ja kansalaisyhteiskunnan omaehtoisen toiminnan tukeminen.

Suomen uudessa toimintasuunnitelmassa keskitytään lasten ja nuorten osallisuuden lisäämiseen

Tällä hetkellä Euroopan maista kaksikymmentä maata laatii uutta toimintasuunnitelmaa. Suomen uusi toimintasuunnitelma laaditaan kesän jälkeen. Suomen uudessa toimintaohjelmassa keskitytään erityisesti lasten ja nuorten osallisuuden lisäämiseen. Ohjelman laadinnan lähtölaukaus on Parempi Hietsu –osallisuustyöpaja nuorille ma 16.6. klo 12-16 valtiovarainministeriössä.

Lisätietoa:
finanssineuvos Katju Holkeri, puh. 02955 30087 

www.avoinhallinto.fi

Parempi Hietsu –osallisuustyöpaja nuorille tapahtumakutsu

Suomen toimintaohjelman toteutus (taulukko osa-alueittain)

Avoin hallinto –toimintasuunnitelma 2014

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs