Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ateneum-rakennuksen vesikaton uudistustyöt käynnistyvät

Senaatti-kiinteistöt

Ateneum-rakennuksen vesikaton uudistustyöt käynnistyvät

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2014 klo 11:07
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt aloittaa maaliskuussa 2014 Ateneum-rakennuksen vesikaton uudistamisen rakennuksesta laaditun pitkäntähtäimen korjaussuunnitelman mukaisesti.  1880-luvulla valmistuneen Ateneumin viimeisin laaja peruskorjaus on tehty 1980-luvulla.

Uudistuksessa Ateneum-rakennuksen vesikatosta tehdään paremmin tuulettuva ja kattolasi-ikkunoiden lämmöneristystä parannetaan energiataloudellisemmaksi. Hyvällä lämmöneristyksellä sekä valoullakolle lisättävällä ilmanvaihdolla on merkittävä vaikutus muun muassa sisäolosuhteisiin, jotka museorakennuksessa ovat erityisen vaativat. 

Aikataulu ja töiden eteneminen on suunniteltu siten, että uudistustyöllä olisi mahdollisimman vähän vaikutusta taidemuseon toimintaan.  Aikataulun mukaan työ valmistuu syyskuussa 2015.  Taidemuseon kolmas kerros on remontin aikana poissa näyttelykäytöstä, mutta näyttelytilat rakennuksen pohjakerroksessa ja toisessa kerroksessa sekä pohjakerroksen asiakaspalvelutilat, kahvila ja museokauppa toimivat normaalisti. Remontilla ei ole vaikutuksia yleisön kulkureitteihin. Ateneumin kolmannessa ja neljännessä kerroksessa sijaitsevia työpisteitä on siirretty väistötiloihin Mikonkadulle remontin ajaksi.

Uudistustöistä ja niiden kustannuksista vastaa kiinteistöjen omistajana Senaatti-kiinteistöt. Uudistusten suunnittelu on tehty tiiviissä yhteistyössä Museoviraston asiantuntijoiden kanssa.

Pääurakoitsijana toimii Rakennus Oy Paanurakenne.

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt: aluejohtaja Petri Turku, p. 0205 811 760, petri.turku@senaatti.fi
Ateneumin taidemuseo: viestintäpäällikkö Marja Istala Kumpunen,  p. 050 555 3551, mik@ateneum.fi

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa on merkittävä määrä kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokasta kiinteistöomaisuutta, kuten Ateneum.  Senaatti-kiinteistöt huolehtii hallinnassaan olevien kiinteistöjensä arvon säilymisestä yhteiskuntavastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tuomme tilalle ratkaisut.  www.senaatti.fi

 

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs