Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Asianajajien Vuoden oikeusteko -palkinto Pauliine Koskelolle rohkeasta julkisesta keskustelusta – ”Uudistamistahdon puute on pahempi uhka kuin rahapula.”

Suomen Asianajajaliitto

Asianajajien Vuoden oikeusteko -palkinto Pauliine Koskelolle rohkeasta julkisesta keskustelusta – ”Uudistamistahdon puute on pahempi uhka kuin rahapula.”

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2015 klo 13:30
Julkaisija: Suomen Asianajajaliitto

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelolle myönnettiin perjantaina Asianajajaliiton Vuoden oikeusteko -palkinto. Tunnustus myönnetään merkittävästä oikeudenmukaisuuden edistämisestä yhteiskunnassa.

Palkintoperusteluissa huomioidaan erityisesti Koskelon rohkeat julkiset kannanotot oikeudenhoidon uudistamisen puolesta. Koskelo on ottanut ennakkoluulottoman roolin yhteiskunnallisena keskustelijana. Hän on tuonut esiin, että oikeudenhoitoa uhkaavat säästöt vaarantavat perusoikeudet.

– Oikeushallinnon menoleikkaukset voivat perustua vain toimintatapojen uudistamiseen, Koskelo korosti palkintoa vastaanottaessaan.

Koskelon mukaan rahapulaa paljon pahempi uhka on oikeusvaltiota vaalivan uudistamistahdon puute. Uuden hallituksen aloittaessaan työtään Koskelo pitää oikeudenhoidon kannalta uhkana sitä, ettei kokonaisuuden hallinta onnistu, vaan leikkauksia tehdään sitomatta niitä aitoihin uudistuksiin.

– Oikeuslaitoksessa kaikki toiminta on tiukasti lakiin sidottua. Määrärahojen leikkaaminen ilman, että samalla vähennetään määrärahojen tarvetta, horjuttaa oikeusvaltiota, Koskelo toteaa.

Asianajajaliiton puheenjohtaja Risto Sipilä korosti palkinnon jakamisen yhteydessä julkisen vuoropuhelun merkitystä.

– Asioihin vaikutetaan nykyisin yhä enemmän myös julkisen keskustelulla. Se on tärkeä oppi meille juristeille, jotka mielellämme teemme huolellista taustatyötä ja toivomme sen auttavan. Asioita on kuitenkin uskallettava tarvittaessa tuoda julkiseenkin keskusteluun. Tällöin on tietenkin oltava valmis ottamaan vastaan myös kritiikkiä. Presidentti Koskelo on tehnyt näin, Sipilä toteaa.

Pauliine Koskelo on toiminut korkeimman oikeuden presidenttinä vuoden 2006 alusta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa korkeimman oikeuden jäsenenä, Euroopan investointipankissa ja oikeusministeriössä. Koskelo siirtyy Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomariksi vuoden 2016 alussa.

Asianajajaliiton Vuoden oikeusteko -palkinto jaettiin viidennen kerran. Palkinto myönnettiin Koskelolle Asianajajaliiton valtuuskunnan kokouksen yhteydessä Vaasassa.

Lisätietoja:

Suomen Asianajajaliitto
Risto Sipilä, Asianajajaliiton puheenjohtaja, p. 040 524 6902
Janne Laukkanen, kehitys- ja viestintäpäällikkö, p. 040 588 1925

Korkein oikeus
Pia Sive, viestintäpäällikkö, p. 050 367 6431

Suomen Asianajajaliiton lakisääteisenä tehtävänä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa. Asianajajaliitto edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen. Asianajajaliitto on lailla perustettu julkisoikeudellinen yhteisö. Asianajajaliitto ei ole rekisteröity yhdistys, ammattiliitto tai yrittäjäjärjestö. Asianajajia on Suomessa noin 2 100. Vain Asianajajaliittoon kuuluva lakimies saa käyttää nimikettä asianajaja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs