Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Arkistolaitoksen keskusarkisto perustetaan Mikkeliin

Miktech Oy

Arkistolaitoksen keskusarkisto perustetaan Mikkeliin

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2010 klo 16:05
Julkaisija: Miktech Oy

Opetusministeri Henna Virkkunen hyväksyi tänään torstaina periaatepäätöksen valtion arkistolaitoksen keskusarkiston perustamisesta Mikkeliin. Arkistolaitos koostuu Helsingissä toimivasta Kansallisarkistosta sekä maakunta-arkistoista, jotka sijaitsevat Hämeenlinnassa, Turussa, Jyväskylässä, Vaasassa, Mikkelissä, Joensuussa ja Oulussa.


Uuteen keskusarkistoon sijoitetaan digitoitua paperiaineistoa sekä aineistoa, jonka käyttö on vähäistä. Aineiston säilyttämistä varten rakennetaan uudet tilat. Tavoitteena on, että keskusarkisto olisi valmis vuodenvaihteessa 2017–2018. Arkistolaitoksella on lakisääteinen velvollisuus säilyttää valtionhallinnon pysyvästi säilytettävät 40 vuotta vanhemmat asiakirjat. Valtionhallinnon organisaatiomuutokset lisäävät arkistoitavien aineistojen määrää.

Digitalmikkeli -klusteri on tehnyt pitkäjänteistä työtä Mikkelissä kehittäen arkistoalaa, sähköisen asioinnin ja arkistoinnin sekä digitoinnin osaamista. Tämä huomioitiin myös sijoituspäätöstä tehdess
Digitalmikkeli –klusterin ydintoimijoita ovat Mikkelin maakunta-arkisto, Suomen Elinkeinoelämän keskusarkisto, Mikkelin ammattikorkeakoulu, innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy, Mikkelin Puhelin-konserni, Etelä-Savon tietohallinto Oy ja Kansalliskirjaston Digitointi- ja konservointikeskus.

Digitalmikkeli turvaamassa kansakunnan muistia

Digitalmikkeli-klusterissa kehitetään digitaalisen aineiston elinkaaren hallintaa ja turvataan kansakunnan muisti, mm. sota-arkistot. Digitalmikkelissä on mukana Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskus, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkelin maakunta-arkisto ja Elinkeinoelämän Keskusarkisto. Toimintaa koordinoi Miktech Oy.

Huomattavat työllisyysvaikutukset

”Keskusarkiston perustamisen myötä Mikkelin arkisto- ja kirjastotoimintojen työpaikat tulevat lisääntymään useilla kymmenillä pysyvällä työpaikalla. Lisäksi myös rakennusvaihe työllistää huomattavasti” toteaa vt. toimitusjohtaja Juha Ropponen Digitalmikkeli-klusteria koordinoivasta Miktech Oy:stä. ”Työllisyysvaikutusten ennakoinnin suhteen teemme jatkuvasti yhteistyötä Mikkelin työ- ja elinkeinotoimiston kanssa” Ropponen jatkaa.

Lisätietoja: Miktech Oy, vt. toimitusjohtaja Juha Ropponen, p. 050 345 4311
www.digitalmikkeli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs