Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Arbetsgrupp som bereder budgetramsystemet för nya sote-systemet har utnämnts

Valtiovarainministeriö

Arbetsgrupp som bereder budgetramsystemet för nya sote-systemet har utnämnts

Pressmeddelande.
Publicerad: 08.10.2014 kl. 14:45
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Finansministeriet tillsatte den 1 oktober 2014 en arbetsgrupp som bereder ett budgetramsystem för kostnadskontroll inom social- och hälsovården. Arbetsgruppens mandatperiod är 1.10-31.10.2014. Målet är att de nödvändiga förändringarna kan genomföras ännu under innevarande regeringsperiod.

Arbetsgruppen för budgetramsystemet ska definiera delfaktorerna inom det nationella styrsystemet och bereda en framställning om ett budgetramsystem som förverkligar kostnadskontrollen inom offentliga social- och hälsovårdstjänster. Arbetsgruppen ska samordna sitt arbete med den parlamentariska styrgruppen för social- och hälsovården.

Överdirektören Jukka Pekkarinen från finansministeriet är ordförande för gruppen. Gruppen har representanter från finansministeriet, social- och hälsovårdsministeriet samt justitieministeriet.

Förfrågningar:

Jukka Pekkarinen, överdirektör, tfn 02955 30169

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs