Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ammattikorkeakouluilta yksi edustaja koulutuksen arviointineuvostoon

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Ammattikorkeakouluilta yksi edustaja koulutuksen arviointineuvostoon

Artikkeli.
Julkaistu: 26.06.2014 klo 13:05
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Valtioneuvosto on nimittänyt Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtorin, toimitusjohtaja, FT Tapio Huttulan koulutuksen arviointineuvostoon seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Koulutuksen arviointineuvosto toimii koulutuksen arvioinnin asiantuntijaelimenä opetus- ja kulttuuriministeriön yhteydessä. Sen jäsenet edustavat laajasti opetushallintoa, oppilaitoksia, opetushenkilöstöä, opiskelijoita sekä työelämää.

Huttula ainoa ammattikorkeakoulutuksen edustaja neuvostossa

Koulutuksen arviointineuvoston 14:stä jäsenistä kuusi tulee korkeakouluista. Huttula on neuvoston ainoa ammattikorkeakoulujen edustaja. Kesäkuussa 2016 neuvoston opiskelijajäseneksi nousee Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOK ry:n edustaja Mikko Vieltojärvi.

- Nöyräksihän tämä vetää, kun tietää, että olen ainoa amk-koulutusta toteuttavan tahon edustaja. Onkin hyvä, että neuvoston alaisuuteen tulee Korkeakoulujen arviointijaosto, jossa on useampia ammattikorkeakoulujen edustajia mukana. On tärkeää, että koulutuksen kokonaisarviointia tekevässä asiantuntijaelimessä on työelämälähtöisen opetuksen ja oppimisen asiantuntijoita. Tilanne korostaa ammattikorkeakoulujen hyvän yhteistyön merkitystä. Sen kautta on mahdollista edustaa koko kenttää, rehtori Huttula pohtii nimityksensä merkitystä.

Arviointineuvoston tehtävänä on avustaa OKM:ää sekä tukea oppilaitoksia koulutuksen arviointiin liittyvissä asioissa sekä analysoida tietoa valtakunnallisen koulutuspoliittisen päätöksenteon ja koulutuksen kehittämisen tueksi.

Neuvostoon nimitetyt jäsenet

Tapio Huttulan lisäksi neuvostoon nimitettiin sivistystoimenjohtaja Heidi Backman Kauniainen, lehtori Arja Laulainen Porin Suomalaisen yhteislyseon lukio, sivistystoimen johtaja Sampo Suihko Espoon kaupunki, professori Heikki Silvennoinen Turun yliopisto, professori Kaarina Määttä Lapin yliopisto, apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen Helsingin kaupunki, tutkimusjohtaja Rita Asplund Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA, opettajankoulutuslaitoksen johtaja, professori Jari Lavonen Helsingin yliopisto, professori Jouni Välijärvi Jyväskylän yliopisto, professori Jarkko Hautamäki Koulutuksen arviointikeskus, Helsingin yliopisto, puheenjohtaja Piia Kuosmanen Suomen ylioppilaskuntien liitto ry 31.5.2016 asti, asiantuntija Mikko Vieltojärvi Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry 1.6.2016 lukien, puheenjohtaja Aleksej Fedotov Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto ry 31.5.2016 asti ja sosiaalipoliittinen asiantuntija Milla Halme Suomen Lukiolaisten Liitto 1.6.2016 lukien.

Linkki: Opetus- ja kulttuuriministeriön nimitysuutinen 

Valokuva: Tapio Huttula, kuvaaja Joel Forsman

Liitetiedostot

Lisätietoja tarvittaessa ja haastattelut:

Tapio Huttula
Rehtori / Toimitusjohtaja, FT
Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy
Humanistinen ammattikorkeakoulu – HUMAK – University of Applied Sciences
Ilkantie 4
00400 HELSINKI

GSM +358 40 5637 944
tapio.huttula@humak.fi

 

Jarmo Röksä, viestintäpäällikkö, Communications Manager
tel. +358 (0)20 7621 333, jarmo.roksa@humak.fi
Humanistinen ammattikorkeakoulu – Humak – University of Applied Sciences
Humak Rehtorin toimisto, Ilkantie 4, FI-00400 Helsinki
Humak Turun TKI-keskus (Meri), Logomo Byrå, Köydenpunojankatu 14, 20100 TURKU

 

Humanistinen ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkorkeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs