Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Aluehallintovirastojen hallintotehtäviä kootaan, työskentely jatkuu hajautetusti

Valtiovarainministeriö

Aluehallintovirastojen hallintotehtäviä kootaan, työskentely jatkuu hajautetusti

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 13:54
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Aluehallintovirastojen hallinto- ja kehittämispalvelutehtäviä kootaan hallinnollisesti Etelä-Suomen aluehallintoviraston hoidettavaksi 1.3.2015 alkaen. Henkilöstö jatkaa työskentelyä samoilla paikkakunnilla kuin nykyisinkin.

Etelä-Suomen aluehallintovirastoon perustetaan aluehallintovirastojen hallinto- ja kehittämispalvelut -vastuualue, jonka toimialueeseen kuuluu koko maa Ahvenanmaan maakuntaa lukuun ottamatta.

Vastuualueen henkilöstö työskentelee alueellisesti hajautetusti kaikkien aluehallintovirastojen toimipaikoissa, eikä organisaatiomuutos aiheuta henkilöstösiirtoja. Aluehallintovirastojen toimipaikkoja on yhteensä 12. 

Uusi vastuualue hoitaa kaikkien aluehallintovirastojen sisäisen toiminnan hallinto- ja kehittämispalvelujen tehtäviä. Vastuualue antaa myös tarvittaessa tukea Ahvenanmaan valtionvirastolle vastuualueelle kuuluvissa tehtävissä.

Tehtävien kokoamisen tavoitteena on mahdollistaa vähenevien resurssien nykyistä joustavampi ja tehokkaampi käyttö sekä turvata hallintopalvelujen hyvä saatavuus, laatu ja asiantuntemus kaikissa aluehallintovirastoissa. 

Hallinnollisten tehtävien kokoaminen perustuu hallituksen selontekoon aluehallinnon uudistuksen toimeenpanosta ja toteutumisesta. Hallitus antoi selonteon eduskunnalle helmikuussa 2013.

Lisätietoja:

Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki, puh. 02955 30129 Neuvotteleva virkamies Anu Nousiainen, puh.02955 30326

etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs