Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Alueellistamisen koordinaatioryhmä esittää TORI-palvelukeskuksen päätoimipaikan sijoittamista pääkaupunkiseudun ulkopuolelle

Valtiovarainministeriö

Alueellistamisen koordinaatioryhmä esittää TORI-palvelukeskuksen päätoimipaikan sijoittamista pääkaupunkiseudun ulkopuolelle

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2013 klo 16:38
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Alueellistamisen koordinaatioryhmä käsitteli 7.11.2013 kokouksessaan valtion yhteisiä perustietotekniikka- ja tietojärjestelmäpalveluja tuottavan palvelukeskuksen (TORI-palvelukeskus) päätoimipaikan sijoittamisselvitystä. Palvelukeskuksen perustamishankkeen osana laaditussa sijoittamisselvityksessä ehdotetaan palvelukeskuksen päätoimipaikan sijoittamista joko Helsinkiin, Espooseen tai Vantaalle. Selvityksessä todetaan lisäksi, että varsinaisen ehdotuksen ohella muita keskeisten kriteerien näkökulmasta mahdollisia päätoimipaikan sijoittamispaikkoja ovat Tampere, Jyväskylä tai muut pääkaupunkiseudun kaupungit tai kunnat.

Alueellistamisen koordinaatioryhmä totesi lausuntonaan äänestyksen jälkeen äänin 14-4, että päätoimipaikka tulisi sijoittaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

TORI-palvelukeskuksen perustamisen valmistelua jatketaan valtiovarainministeriössä. Palvelukeskuksen päätoimipaikasta tullaan säätämään valtioneuvoston asetuksessa, joka annetaan sen jälkeen, kun eduskunta on hyväksynyt lain valtion yhteisten tieto- ja viestintäteknisten palvelujen järjestämisestä (HE 150/2013 vp,).

Lisätietoja:

- Alueellistamisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Sari Raassina, puh. 050 523 2808, varapuheenjohtaja, hallitusneuvos Tarja Hyvönen, puh. 02955 30147 ja sihteeri, ylitarkastaja Mikko Saarinen, puh. 02955 30047.
- TORI-hanke: www.vm.fi/tori

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs