Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Häiriötiedotteet » KOLARI -suuronnettomuusharjoitus Ruiskadulla

Turun ammattikorkeakoulu

KOLARI -suuronnettomuusharjoitus Ruiskadulla

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2016 klo 08:07
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulussa Ruiskadulla järjestetään moniammatillinen suuronnettomuusharjoitus 12.5.2016 klo 18–22. Toiminnassa mukana ovat Turun AMK:n ensihoitaja-, radiografia- ja sairaanhoitajaopiskelijat, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitos, Turun yliopiston Lääketieteellinen tiedekunta sekä Kaarinan ja Kuusiston VPK:t. Harjoituksessa pyritään muodostamaan todellisen onnettomuuden toimintaympäristö.

 

Harjoituksen lääkintäjohtajat tulevat Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen kenttäjohtoyksiköstä. Ensihoitolääkäri tulee Turun yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta. Ensihoitajaopiskelijoille annetaan roolit harjoituksessa opiskeluvaiheidensa mukaan. Lähellä valmistumista olevat opiskelijat toimivat suuronnettomuusharjoituksessa johtotehtävissä ja osa johtajien alaisuudessa ja ohjauksessa. Opintojensa alussa olevat toimivat potilaina.

Simuloidun sairaalan päivystyksessä Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen lääkärit ja sairaanhoitajat harjoittelevat suuronnettomuusprotokollan mukaista toimintaa traumatiimeissä yhdessä sairaanhoitaja- ja radiografiaopiskelijoiden kanssa. Simuloidussa terveyskeskuksessa samat ammattiryhmät ottavat vastaan lievemmin loukkaantuneita potilaita. Harjoitukseen osallistuu yhteensä n. 170 henkilöä.

Osallistujat harjaantuvat toimimaan poikkeavissa olosuhteissa ja saavat kokemusta suuronnettomuustilanteesta. Kokemusta tulee myös johtamisesta, riski- ja turvallisuustekijöistä sekä viranomaisyhteistyöstä.

- Harjoitus on tärkeä kaikille osapuolille. Siinä voidaan harjoitella eri ammattiryhmien ja viranomaisten toiminnan yhteensovittamista suuronnettomuustilanteessa, toteaa ensihoidon lehtori Jani Paulin.

 

KOLARI -harjoitus to 12.5.2016 klo 18–22 Ruiskadulla.

Kyseessä ei ole todellinen vaaratilanne, vaan harjoitus, johon hälytysajoneuvot osallistuvat. Sivulliset eivät voi osallistua toimintaan.

 

 

Lisätiedot:

Ensihoidon lehtori Jani Paulin, Terveys ja hyvinvointi, p. 040 355 0501

 

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs