Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Yritysten hukkamateriaalit hyötykäyttöön

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Yritysten hukkamateriaalit hyötykäyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2016 klo 09:11
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Yrityksistä päätyy kierrätys- ja hyödyntämiskelpoisia materiaaleja ja tuotteita jätekeskukselle suuria määriä. Materiaalikierron yhteistyömalli -hankkeessa etsitään ratkaisuja tavaroiden ja materiaalien tehokkaampaan uusiokäyttöön.

Yrityksistä päätyy kierrätyskelpoista materiaalia jätteeksi ja käsiteltäväksi ja jalostettavaksi alueen ulkopuolelle. Materiaalien hyödyntäminen ja jalostaminen paikkakunnalla vähentäisi jätteen määrää, tehostaisi logistiikkaa ja toisi aluetaloudellisia vaikutuksia.

Kierrätyksen ongelmiin ja materiaalikierron edistämiseen pureudutaan Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n koordinoimassa Materiaalikierron yhteistyömalli -hankkeessa. Tavoitteena on kehittää uusiokäyttömallia niin, että entistä suurempi materiaali- ja tavaramäärä jää kiertoon ja hyötykäyttöön Mikkelin seudulle.

”Yrityksissä syntyville hukkamateriaaleille ja sivuvirroille pyritään löytämään uusiokäyttömahdollisuuksia alueen sisältä. Sivuvirrat voivat olla hyödyntämiskelpoisia toisen yrityksen tuotannossa tai pienemmille materiaalierille voi löytyä käyttöä esimerkiksi Mikkelin Toimintakeskuksen työpajoissa”, kertoo projektipäällikkö Laura Vuorinen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:ltä.

Hanke on avoin yrityksille, jotka haluavat vähentää jätteeksi menevän materiaalin määrää. Yhteistä toimintamallia kehitettäessä yrityksen tuottamalle hukkamateriaalille pyritään löytämään kunkin yrityksen kannalta helppo ja logistisesti tehokas kierrätysratkaisu. Aluksi hankkeessa kartoitetaan yrityksissä syntyviä hukkamateriaaleja ja näiden kierrätyksen esteitä. Kyselyn jälkeen yhteistyömallia kehitetään syksyllä käynnistyvissä työpajoissa. Ilmaisissa työpajoissa haetaan uusia toteuttamiskelpoisia ideoita uusiotuotteiden valmistukseen. Tavoitteena on myös Motivan FISS-mallia hyödyntäen muodostaa teollisia symbiooseja, jolloin yritysten keskinäinen resurssikäyttö tehostuu.

Mikkelin alueen ja lähikuntien yrityksissä syntyviä hukkamateriaaleja, kierrätyshalukkuutta ja kierrätyksen esteitä kartoitetaan kyselyllä, johon voi vastata osoitteessa https://response.questback.com/sekesmiksei/materiaalitkiertoon Hankkeen toiminnasta kiinnostuneet yritykset voivat jättää kyselyn yhteydessä yhteydenottopyynnön.

 

Lisätietoja:

Laura Vuorinen, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 623, laura.vuorinen@mikseimikkeli.fi

Liitetiedostot

Materiaalikierron yhteistyömalli -hankkeessa luodaan uusi toimintamalli, jolla lisätään hukkamateriaalien kiertoa ja hyötykäyttöä Mikkelin seudulla. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Mikkelin seutu ja yritykset. EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää yrityksestä www.mikseimikkeli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs