Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Ympäristöministeriö siirtyy tuulisähköön – ministeri Lehtomäki haastaa julkishallinnon sanoista tekoihin

Ympäristöministeriö

Ympäristöministeriö siirtyy tuulisähköön – ministeri Lehtomäki haastaa julkishallinnon sanoista tekoihin

Julkaistu: 30.06.2010 klo 12:27
Julkaisija: Ympäristöministeriö

Ympäristöministeriö siirtyy heinäkuun alusta ensimmäisenä valtion virastona käyttämään kokonaan tuulivoimalla tuotettua sähköä. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki haastaa muutkin julkiset toimijat konkreettisiin tekoihin ympäristön puolesta.

Ympäristöministeriö siirtyy heinäkuun alusta ensimmäisenä valtion virastona käyttämään kokonaan tuulivoimalla tuotettua sähköä. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki haastaa muutkin julkiset toimijat konkreettisiin tekoihin ympäristön puolesta.

− Julkisen sektorin ja palveluiden sähkönkulutus aiheuttaa noin viidenneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Tietoa ja tahtoa on, nyt tarvitaan käytännön ympäristötekoja. Hallinnon pitää kantaa vastuu omista ratkaisuistaan ja näyttää esimerkkiä muille, ministeri Lehtomäki kannustaa.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori muistuttaa, että kiinteistöjen omistajat ovat avainasemassa, kun halutaan vähentää rakennuksista aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä.

− Julkinen sektori omistaa hyvin merkittävän osan Suomen kiinteistömassasta. Siksi on tärkeää, että se kannustaa omilla hankinnoillaan yrityksiä ympäristömyönteisen teknologian kehittämiseen. Näin avataan samalla markkinoita myös uusille ympäristöystävällisille innovaatioille, ministeri Vapaavuori sanoo.

Tuulivoimaan siirrytään osana ympäristöministeriön oman ympäristöjärjestelmän toteuttamista. Teko on myös linjassa valtioneuvoston kestäviä julkisia hankintoja koskevan periaatepäätöksen kanssa. Viime vuonna tehdyn periaatepäätöksen tavoitteena on, että keskushallinnon ostamasta sähköstä vuonna 2010 vähintään 30 prosenttia ja vuonna 2015 vähintään 60 prosenttia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.

Lisätietoja:

Ympäristöministerin erityisavustaja Hanna Ekman
puh. 0400 873 743, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Asuntoministerin erityisavustaja Tatu Rauhamäki
puh. 050 521 2907, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Hallintojohtaja Riitta Rainio, ympäristöministeriö
puh. 050 413 0547, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs