Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Wärtsilän Damlin: Suomi tarvitsee kaasustrategian

Teknologiateollisuus ry

Wärtsilän Damlin: Suomi tarvitsee kaasustrategian

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 10:06
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

– Kaasun roolin energiantuotannossa odotetaan kiihtyvän huomattavasti lähitulevaisuudessa. Suomalaisilla yhtiöillä on tietotaitoa kaasuun ja LNG:hen (liquified natural gas, eli nesteytetty maakaasu) liittyvissä teknologioissa ja ratkaisuissa. Tuntuu kuitekin, että kansallisella tasolla visio siitä, mihin suuntaan meidän pitäisi olla menossa, on vajanainen, kirjoittaa Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Stefan Damlin Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa.

 

Pelkästään Itämeren rannikolle on kaavailtu 17 uutta LNG-terminaalia, ja niiden rakentamisesta tullaan käymään kiivasta kilpailua maiden ja kaupunkien välillä.

 

– Suomella on loistavat edellytykset osaamisellaan ja oikealla profiloitumisella ottaa haltuun oma osuutensa tulevaisuuden valtavista globaaleista LNG-markkinoista. Tämä kuitenkin edellyttää niin yrityksiltämme kuin poliittisilta päättäjiltäkin yhteistä ymmärrystä siitä, minkälainen Suomen ja suomalaisen teollisuuden rooli tulevaisuuden LNG-arvoketjussa voisi olla, Damlin painottaa.

 

Maakaasu on ympäristöystävällinen polttoaine, koska sen käytöstä ei aiheudu lainkaan rikkidioksidipäästöjä ja hiilidioksidin ja typenoksidien määrät ovat vähäisempiä verrattuna muihin fossiilisiin polttoaineisiin. Suomi on jo nyt edelläkävijä monissa ympäristöasioissa siitä huolimatta, että teollisuutemme on varsin energiaintensiivistä ja sijaintimme syrjäinen. 

 

– Eikö nyt olisi hyvä aika luoda kaasustrategia Suomelle vahvistamaan maamme taivoitemielikuvaa Euroopan johtavana cleantech-maana? Damlin kysyy.

 

Lue kirjoitus kokonaisuudessaan

 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs