Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Vuotoksen altaalle on parempia vaihtoehtoja

Suomen luonnonsuojeluliitto

Vuotoksen altaalle on parempia vaihtoehtoja

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 16:48
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää tulvariskiä tekosyynä Vuotoksen tekoaltaan uudelleen lämmittämiselle. Tulvariskin hallintaan on monia parempia vaihtoehtoja.

Maa- ja metsätalousministeriö hyväksyy lähipäivinä tulvariskin hallintasuunnitelmat. Lapin liiton johdolla tehdyssä Kemijoen tulvariskisuunnitelman luonnoksessa on Kemihaaran soiden luonnonsuojelualueen hukuttava tekoallas. Esitykseen liittyi ELY-keskuksen ja Savukosken kunnan eriävät mielipiteet.

"Kertaalleen haudatun Vuotoksen tekoaltaan ajaminen tulvasuojelun varjolla on raukkamainen teko lappilaisia kohtaan. Näyttää siltä, että itse tulvasuojelu on jäänyt sivurooliin", sanoo johtava asiantuntija Ilpo Kuronen.

"Ministeri Kimmo Tiilikaisen kannattaa ottaa huomioon vesiasioissa hänen ministeriönsä alaisen Lapin ELY-keskuksen eriävä mielipide Kemijoen tulvariskien hallintasuunnitemaan. Lapin ELY-keskus otti Kemijärven varastotilavuuden kasvattaminen ykkösvaihtoehdoksi. Muitakin vaihtoehtoja on, kuten Rovaniemen tulvapenkereet, soiden ja metsien ennallistaminen", Kuronen huomauttaa.

Joulukuun alussa hyväksytyssä vesienhoitosuunnitelmassa on todettu, että uuden altaan ympäristövaikutukset olisivat erittäin kielteiset. Muiden vaihtoehtojen vaikutukset ovat neutraalit tai myönteiset. Luonnonsuojeluliitto edellyttää, että luonnolle parhaat vaihtoehdot otetaan käyttöön.

 

Lisätietoja:

- johtava asiantuntija Ilpo Kuronen, puhelin 0400 153 133

- erityisasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530

- liittovaltuuston puheenjohtaja Vesa Luhta, puhelin 040 542 6217

------
Matti Nieminen
Viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto

puh. 050-5642283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs