Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Vuoden turveyrittäjä keskustelee avoimesti viranomaisten ja naapureiden kanssa

Bioenergia ry

Vuoden turveyrittäjä keskustelee avoimesti viranomaisten ja naapureiden kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2015 klo 08:00
Julkaisija: Bioenergia ry

Vuoden turveyrittäjäksi on valittu Petri Jussila Kouvolasta. Valintakriteerejä olivat vesien- ja ympäristönsuojelusta huolehtiminen, tuotantoalueiden yleinen siisteys, hyvät tuotantotavat ja tuotantotavoitteiden täyttyminen. Jussila erottui kovatasoisista ehdokkaista avoimella ja kiihkottomalla viestinnällään.

Petri Jussilan ura turvealalla alkoi silloisella Kymi-Strömbergillä 1984. Jussilan ensimmäinen vetokone hurisi Kouvolan Haukkasuolla. Kun Kymmene Oy ulkoisti turvetuotannon, Petri Jussila aloitti turveurakoinnin. Jussilan työt jatkuivat Haukkasuolla, joka siirtyi Kymmeneltä Vapolle.

Jussila perusti PJ-Turve Oy:n 1990-luvun alussa ja toiminta laajeni perheen omistuksessa olleille Kankaanniemen soille. Vuosien myötä Jussila on hankkinut lisää soita omistukseensa ja vuokrannut niitä. PJ-Turve Oy on huolehtinut vesien- ja ympäristönsuojelusta tinkimättömästi koko yrityksen historian ajan. Parhaiden käytäntöjen ja tekniikan hakeminen olivat Jussilalle tärkeitä jo 1990-luvulla, mikä ei ole ollut pois tuotannon tehokkuudesta. PJ-Turve Oy on ollut useana kesänä ”tonnikerhossa” eli nostanut yli tuhat kuutiota turvetta tuotantohehtaaria kohden. 

Kylmä kesä koettelee turvetuottajaa

Kuluneen kesän kaltainen jakso osoittaa yrittäjän ammattitaidon: PJ-Turve Oy selvisi heikosta tuotantokaudesta ja teki hyvän tuloksen. Yritys on rakentanut johdonmukaisesti puun ja turpeen yhteiskäytön ja logistiikan edellytyksiä yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Vuoden turveyrittäjä palkittiin vastuullisesta, pitkäjänteisestä ja monipuolisesta yrittäjyydestä. Petri Jussila tuntee ja ymmärtää bioenergia-alan kokonaisuutta. Turvealan lisäksi PJ-Turve Oy on laajentanut toimintaa puuenergiaan, kotimaisen energian jalostamiseen ja toimituksiin asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Yrityksessä työskentelee vakituisesti 15 henkeä ja sesonkiajat mukaan lukien yrityksen työllistävä vaikutus on 37 henkilötyövuotta.

Vuoden turveyrittäjä huolehtii vesien- ja ympäristönsuojelusta ja pitää tuotantoalueet siistinä. Bioenergia ry:n turvevaliokunnan valintakriteereinä olivat myös hyvät tuotantotavat ja tuotantotavoitteiden täyttyminen. Vuoden turveyrittäjän valinnassa painotettiin esimerkillistä sosiaalista kanssakäymistä. Petri Jussilan ehdoton vahvuus on kyky viestiä toimialan asioista selkeästi, asiallisesti ja kiihkottomasti. Yritys on yhteydessä tilanteen mukaan erilaisin sidosryhmiin: viranomaisiin, naapureihin ja asiakkaisiin. Jussilan perheen vahva mukanaolo yrittämisessä on osaltaan luonut edellytyksiä yrityksen pitkäjänteiselle kehittämiselle. 

Turve työllistää noin 10 000 suomalaista. Turvetuotannon eri vaiheissa, kokonaisyrittäjinä sekä itsenäisiä pk-turveyrittäjinä, työskentelee noin 2 000 yrittäjää.

Katso video: https://youtu.be/R84-XUeU3p4

Lisätietoa: Bioenergia ry, aluepäällikkö Hannu Salo, puh: 040 5022 542, hannu.salo(a)bioenergia.fi

Bioenergia ry valvoo kotimaisten polttoaineiden tuottajien ja käyttäjien etuja. Se edustaa koko bioenergian hankintaketjua maanomistuksesta ja koneyrittäjistä energia- ja metsäyhtiöihin. Yhdistyksen jäsenyritykset tuottavat 80 prosenttia kaikesta uusiutuvasta energiasta Suomessa ja kattavat 90 prosenttia kotimaisen energian tuotannosta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs