Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Voimalaitosveroa ei peritä kuluvana vuonna

Valtiovarainministeriö

Voimalaitosveroa ei peritä kuluvana vuonna

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2014 klo 14:32
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Voimalaitosveroa koskeva lakiesitys on hyväksytty ja vahvistettu, mutta lakia ei ole saatettu voimaan kesken olevan valtiontukikäsittelyn takia. Vahvistetun lain mukaan se saatetaan voimaan valtioneuvoston asetuksella valtiontukikäsittelyn päätyttyä ja sitä sovelletaan ensimmäisen kerran vuoden 2014 verotuksessa. Vero tulisi ilmoitettavaksi ja maksettavaksi loppuvuodesta. Vuodelle 2014 arvioitu voimalaitosverotuotto on 50 milj. euroa.

Voimalaitosveroon säädettyjen rajausten takia siitä on tehty komissiolle valtiontuki-ilmoitus oikeusvarmuuden saavuttamiseksi. Näyttää ilmeiseltä, ettei valtiontukikäsittelyä saada päätökseen ainakaan siinä aikataulussa, että veron kantaminen vielä kuluvana vuonna olisi verovelvollisten ja Verohallinnon kannalta kohtuullista taikka enää onnistuisi teknisestikään.

Näin ollen veroa ei tulla saattamaan asetusteitse voimaan kuluvana vuonna.

Lisätietoja:

Hallitusneuvos Merja Sandell, puh. 02955 30191

etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs