Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » VOIMALAITOKSEN KOKONAISKÄYTTÖTALOUS HALLINTAAN

Syncron Tech Oy

VOIMALAITOKSEN KOKONAISKÄYTTÖTALOUS HALLINTAAN

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2012 klo 14:36
Julkaisija: Syncron Tech Oy

Protaconin ja Syncron Techin yhteistyö tarjoaa kokonaisjärjestelmän joka kattaa voimalaitoksen polttoaineentoimitusketjun ja laitoksen käytön ja käyttötalouden hallinnan.

Protaconin Once ja Syncron Techin SyncPower -järjestelmien reaaliaikainen integraatio mahdollistaa laitoksella merkittävästi tarkentuneen käyttötalouden seurannan, ennustamisen ja budjetoinnin sekä polttoaineen hankinnan ja tuotannon suunnittelun ja seurannan. Myös käytön tukipalvelut ovat saatavissa yhdeltä luukulta.

Once-SyncPower järjestelmä mahdollistaa voimalaitoksen kannattavuuden tosiaikaisen seurannan, joka lähtee energian tuotannon polttoainekustannuksista (hankinta, kuljetus, urakointi, varastointi) ja yhdistää niihin energian (sähkö, höyry, lämpö) myyntitulot. Vastaavasti voidaan budjetoida ja ennustaa käyttötaloutta hankinta- ja tuotantosuunnitelmien pohjalta päästöt ja tuet huomioiden. Tiedot ovat kaikkien järjestelmän käyttäjien saatavilla, mikä mahdollistaa ajotapojen tehokkaan kehittämisen käyttötalouden parantamiseksi. Esimerkiksi tuotantoennusteen (~tarpeen) pohjalta voidaan vaikuttaa (esim. seuraavan päivän) polttoaineen käyttöön tai pidemmällä aikavälillä hankintaan ja varastoihin kokonaisuudessaan.

Samalla laitoksen hyötysuhteiden ja tunnuslukujen laskenta tarkentuu kun polttoainetiedot ovat tarkempia ja helpommin kohdennettavissa. Esimerkiksi tuotannon suunnittelussa kaukolämpötehon vuorokausitason ennuste voidaan luotettavammin purkaa kattilan polttoainemixiin, kuormien ajosuunnitteluun ja aina tienvarsi- ja terminaalivarantojen hallintaan asti. Kokonaisratkaisun avulla tukien ja verojen kertymää voidaan seurata reaaliajassa ja poltettujen polttoaineiden jäljitettävyys tehostuu.

Once-SyncPower kokonaisjärjestelmä tarjoaa operatiivisen toiminnan hallinnan lisäksi kokonaiskuvan laitoksen käyttötaloudesta; toteuman, reaaliaikaisen tilannekuvan ja ennusteen. Lisäksi voidaan ennustaa ja hallita kassavirtaa entistä tarkemmin ja esimerkiksi poltettujen polttoaineiden osalta voidaan suorittaa taloudellisia analyysejä ja vertailuja toimittajittain ja aineittain.

Lisätietoja

Protacon iSYS Oy: Hannu Lepola, mailto:hannu.lepola@protacon.com, +358 400 688 069

Syncron Tech Oy:  Jukka Jaatinen, mailto:jukka.jaatinen@syncrontech.com, +358 50 556 1188

 

Protacon Group on suomalainen teknologia-alan suunnittelu- ja palveluyritys. Se valmistaa tuottavuutta ja kilpailukykyä edistäviä, ratkaisuja muun muassa kaupan, tuotannon, ylläpidon ja projektoinnin tarpeisiin. www.protacon.com.

Syncron Tech Oy on vuonna 1992 perustettu, tuotannon hallinnan tietojärjestelmäratkaisujen toimittaja. Pääasiakaskunta on kansainvälisesti toimivat prosessi- ja valmistavan teollisuuden suuret ja keskisuuret yritykset/konsernit sekä energia-alueen toimijat. www.syncrontech.com.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs