Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Verkkoyhtiöt tyytyväisiä ostopalveluiden käyttöön

Energiateollisuus ry

Verkkoyhtiöt tyytyväisiä ostopalveluiden käyttöön

Julkaistu: 04.02.2009 klo 09:24
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Noin 90 prosenttia sähköverkkoyhtiöistä on juuri julkistetun kyselytutkimuksen mukaan tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä ostopalveluiden käyttöön. Ostopalvelut näyttävät tuloksien perusteella parantaneen yhtiöiden toimintaedellytyksiä, joten yhtiöt kokevat saavuttaneensa ostopalveluiden käytölle asettamansa tavoitteet.

Noin 90 prosenttia sähköverkkoyhtiöistä on juuri julkistetun kyselytutkimuksen mukaan tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä ostopalveluiden käyttöön. Ostopalvelut näyttävät tuloksien perusteella parantaneen yhtiöiden toimintaedellytyksiä, joten yhtiöt kokevat saavuttaneensa ostopalveluiden käytölle asettamansa tavoitteet.

Tulokset käyvät ilmi ”Ostopalveluiden käyttö verkkoliiketoiminnassa” -tutkimusprojektin loppuraportista, joka julkistetaan tänään Verkosto 2009 -messujen yhteydessä Tampereella järjestettävässä iltapäiväseminaarissa.

Ostopalvelujen käyttö on yleistymässä

Yleisen tyytyväisyyden lisäksi merkittävä tulos oli, että yrityksissä, joissa ostopalveluja on aluksi otettu käyttöön yksittäisissä toiminnoissa, malli on laajentunut kattamaan myös muita toimintoja. Ensimmäisessä vaiheessa palveluita on ostettu enimmäkseen konsernin sisältä, mutta nyt suuntana ostopalveluiden hankinnassa näyttäisi olevan siirtyminen kohti itsenäisten palveluntuottajien käyttöä.

Sähköverkkotoimialalla ostopalveluita käytetään laajimmin verkostourakoinnissa sekä sähköverkkojen käyttöön ja kunnossapitoon liittyvissä toiminnoissa. Ostopalveluiden käytön uskotaan lähivuosina merkittävästi yleistyvän myös muissa verkkotoimintaan liittyvissä toiminnoissa.

Ostopalveluiden käyttöön siirtyminen vaatii oppimista

Ostopalveluiden käytöllä on tyypillisesti tavoiteltu lisäresursseja ja parempaa kustannusten hallintaa. Palvelumarkkinoiden mahdollinen toimimattomuus koettiin esimerkkinä ostopalveluiden käyttöön liittyvistä riskeistä. Riskien toteutumisessa on kuitenkin alueellisia eroja. Markkinoille on kysynnän myötä syntynyt myös uusia toimijoita.

Haastatellut yritykset kokivat, että ostopalveluiden käyttöön siirtyminen on luonteeltaan oppimisprosessi, jossa ensimmäinen hankinta on usein vasta harjoittelua tulevaa varten. Onnistunut ostopalveluiden hankinta edellyttää huolellista suunnittelua, omien toimintaprosessien määrittelyä ja riittävää tietoa oman toiminnan kustannuksista. Myös tietojärjestelmät tulisi kriittisenä tekijänä ottaa huomioon verkkoyhtiön päätöksenteossa.

Tutkimusprojektissa suunnattiin laaja kysely verkkoyhtiölle ja palveluntarjoajille sekä toteutettiin useita yrityshaastatteluita. Niiden pohjalta analysoitiin ostopalveluiden vaikutuksia sähköverkkoliiketoimintaan tavoitteena parantaa ja kehittää palvelunhankintaprosesseja sekä antaa valmiuksia uusiin sähköverkkotoiminnan toimintamalleihin.

Tutkimuksen toteuttivat yhteistyönä VTT sekä Lappeenrannan ja Tampereen teknilliset yliopistot. Projektin tilaajana oli Energiateollisuus ry:n yhteydessä toimiva Sähkötutkimuspooli. Aloite tuli ET:n palveluntuotantovaliokunnalta. ST-poolin lisäksi hanketta rahoittivat TEKES, Fortum Sähkönsiirto Oy, Vattenfall Verkko Oy sekä Empower Oy. 

Lisätietoja:
Professori Pertti Järventausta, Tampereen teknillinen yliopisto, puh. 040 549 2384
Johtava asiantuntija Pertti Lindberg, Energiateollisuus ry, puh. 050 590 0529
 
Linkki tutkimusraporttiin

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs