Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Uusiutuvan energian yritysten verkottumista – markkina-alueena Nigeria, Kenia ja Etelä-Afrikka

Lahden ammattikorkeakoulu

Uusiutuvan energian yritysten verkottumista – markkina-alueena Nigeria, Kenia ja Etelä-Afrikka

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 12:45
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Tiedote/kutsu 6.5.2014

Connect-projektin päätösseminaarissa selvitellään, miten suomalaisille uusiutuvan energian pk-yrityksille voidaan luoda uusia verkostoja ja hyödyntää jo olemassa olevia verkostoja Afrikan markkinoille lähdettäessä.

Seminaari järjestetään 15.5. klo 11, Tekniskan salit, Eerikinkatu 2, Helsinki. Englanninkielinen seminaari pitää sisällään asiantuntijapuheenvuoroja, näyttelyn projektin tuloksista sekä paneelikeskustelun. Seminaarin jälkeen osallistujat voivat siirtyä katsomaan Helsinki African Film Festivaalin esittämää Nairobi Half Life –elokuvaa.

Seminaarin puhujina ovat mm. Joseph Sang Tukholman Kenian suurlähetystöstä, projektipäällikkö Ronelle Potgieter etelä-afrikkalaisesta Inno Ventonista sekä Juha Pölönen projektissa mukana olleesta yrityksestä Finnwindistä.

Projektin tuloksina on tunnistettu liiketoimintamahdollisuuksia Keniassa, Nigeriassa ja Etelä-Afrikassa. Näissä maissa rakennettiin hankkeen aikana suhteita mm. viranomaisiin, yrityksiin, yliopistoihin ja kansalaisjärjestöihin. Toiminnassa hyödynnettiin kohdemaista kotoisin olevien opiskelijoiden kontakteja kotimaihinsa. Projektin tuloksena syntyi opiskelijayritys sekä Keniassa että Suomen päässä. Projektin henkilökuntaa pyydettiin luennoimaan nigerialaisessa konferenssissa. Työpajoja järjestettiin niin Suomessa kuin kohdemaissa.

Connect-projekti on FUAS-konsortion (Hämeen ammattikorkeakoulu, Lahden ammattikorkeakoulu ja Laurea) toteuttama hanke. Hanke toteutetaan osana Tekesin Groove-ohjelmaa. Vuosina 2012-2014 toteutetun hankkeen tavoitteena on ollut tukea suomalaisten uusiutuvan energian alan pk - yritysten kansainvälistymistä kehitys- ja kehittyviin maihin. Projektissa tutkittiin ja luotiin uusia tapoja rakentaa toimivia verkostoja markkinoillepääsyn tueksi ja kehitettiin yritysten kansainvälistymis- ja kulttuuriosaamista.

Seminaari on ilmainen. Ilmoittautuminen 7.5. mennessä: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin766359&SID=420497fa-fe59-41ec-9e83-458ed0e48b18&dy=1394610614 tai dieu.luong@laurea.fi

Lisätietoja: Birgit Aurela, projektipäällikkö, birgit.aurela@laurea.fi, 040 566 2910

Seminaarin ohjelma on liitteenä.

 

Liitetiedostot

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs