Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Tommolan sähköasema parantaa alueen sähkönlaatua

Järvi-Suomen Energia Oy

Tommolan sähköasema parantaa alueen sähkönlaatua

Tiedote.
Julkaistu: 19.10.2015 klo 14:01
Julkaisija: Järvi-Suomen Energia Oy

Tommolan uusi sähköasema näkyy asiakkaille parempana sähkön laatuna Ristiinan, Mäntyharjun ja Suomenniemen eteläpuolisilla alueilla. Sähkökatkokset vähenevät ja vikojen korjaaminen nopeutuu, sillä vikapaikat pystytään paikallistamaan tarkemmin. Sähköasema otettiin käyttöön heinäkuussa ja se sijaitsee Mikkeli-Kouvola -tien varressa.

 

Sähkö johdetaan puuvarmaa 110 kV:n voimajohtoa pitkin sähköasemalle, ja sieltä syöttö jakautuu useisiin 20 kV kaapeloituihin johtolähtöihin. ‒ Tällä on suora vaikutus alueen asiakkaiden sähkö laatuun, koska jakeluverkossa esiintyvät häiriöt vaikuttavat paljon suppeammalla alueella, kertoo Järvi-Suomen Energia Oy:n käyttöpäällikkö Mika Huttu.

 

Lisäksi johtopylväiden rakentamisessa käytettiin uutta rakennetta, jota ei ole tehty vielä muualla Suomessa. Pylväisiin rakennettiin 110 kV johdon alapuolelle 20 kV johto lähes koko matkalla. Näin saatiin häiriöherkempi 20 kV johto parempaan turvaan. Materiaalina pylväissä käytettiin säänkestävää eli corten-terästä.

 

Kaikki sähköasemat on liitetty yhtiön etävalvontajärjestelmään ja niiltä saadaan automaattisesti hälytykset jakeluhäiriöistä Mikkelin valvomoon. Näin vianetsintä- ja korjaustyöt voidaan käynnistää välittömästi. Lokakuun alussa riehuneen Valio-myrskyn korjaustöissä uusi sähköasema nopeutti ja helpotti merkittävästi viankorjausta. Yksittäisen puun kaatumisesta aiheutunut vika kosketti lyhempää johtopituutta ja pienempää asiakasmäärää kuin aikaisemmin. Tommolan sähköasemalla on käytössä 4 johtolähtöä, yhteispituudeltaan noin 280 km. Asiakkaita sähköaseman alueella on noin 1900.

 

Tommolan sähköasema on kolmastoista Järvi-Suomen Energian piensähköasema. Asemien rakentaminen aloitettiin vuonna 2004 ja siinä on tehty jatkuvaa kehitystyötä. Laitteistoja on karsittu ja yksinkertaistettu ja asema voidaan omakotitalon pohjan kokoiselle alueelle. Asemien huoltotarve on erittäin vähäinen.

 

Järvi-Suomen Energia panostaa jatkossakin käyttövarmuuteen

Piensähköasemiin tehtävät investoinnit ovat merkittävä panostus käyttövarmuuteen. Kokonaisuudessaan piensähköasemiin on tähän mennessä investoitu lähes 7 milj. euroa. Muita keinoja käyttövarmuuden parantamiseen ovat mm. maakaapelointi, linjojen siirtäminen teiden varsiin sekä kunnossapidon tehostaminen. Jakeluverkon uudistamiseen on vuosittain käytetty lähes 30 miljoonaa euroa, josta maakaapeloinnin osuus on ollut noin kolmasosa.

 

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Arto Pajunen, Järvi-Suomen Energia, p. 010 210 4203

käyttöpäällikkö Mika Huttu, Järvi-Suomen Energia, p. 010 210 4890

 

Perustietoa hankkeesta

Tommolan sähköasema on Järvi-Suomen Energian 13. sähköasema

Sähköaseman tontti hankittiin 2014, suunnittelu aloitettiin 2014 ja rakennustyöt tehtiin 2015

Rakentamisen kokonaiskustannukset olivat noin puoli miljoonaa euroa

Sähköaseman rakensi Infratek Oy (maanrakennus Matti Nykänen Ky), 110 kV:n voimajohdon ja 20 kV:n jakeluverkkoliitynnät Voimatel Oy

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat yli 27 000 kilometrin mittaisen sähköverkoston rakennuttamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta sekä verkkotoimintaan liittyvästä asiakaspalvelusta. Liikevaihtomme on 76 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 30.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs