Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Syöttötariffilain valmistelu jatkuu TEM:ssä

Työ- ja elinkeinoministeriö

Syöttötariffilain valmistelu jatkuu TEM:ssä

Julkaistu: 13.11.2009 klo 12:55
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Uusiutuvan energian syöttötariffia selvittäneen työryhmän ehdotus on ollut lausunnolla 6.–28.10.2009. Lausuntoja annettiin 37, ja niihin voi tutustua työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelussa uusiutuvaa energiaa käsittelevällä sivustolla: www.tem.fi.

Uusiutuvan energian syöttötariffia selvittäneen työryhmän ehdotus on ollut lausunnolla 6.-28.10.2009. Lausuntoja annettiin 37, ja niihin voi tutustua työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelussa uusiutuvaa energiaa käsittelevällä sivustolla: www.tem.fi.

 

Uusiutuvan energian syöttötariffia selvittänyt työryhmä luovutti 29.9.2009 loppuraporttinsa elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle. Työryhmä ehdotti, että Suomessa otettaisiin käyttöön markkinaehtoinen takuuhintajärjestelmä. Ehdotukset koskevat tuulivoimalla ja biokaasulla tuotettua sähköä. Järjestelmässä sähköntuottajat osallistuisivat sähkömarkkinoille. Järjestelmä poistaisi tuottajalta sähkön hintariskin miltei kokonaan tariffin keston ajalta.

 

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee syöttötariffijärjestelmää koskevaa lainsäädäntöä ottaen huomioon saadut lausunnot. Valtiovarainministeriön lausunnossa esitetyillä perusteilla syöttötariffin rahoittaminen suoraan sähkön käyttäjiltä kerättävällä maksulla olisi ongelmallinen. Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää syöttötariffin rahoittamistapaa yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa.

 

Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle keväällä 2010.

 

Lausunnot

 

Lisätiedot

hallitusneuvos Anja Liukko, TEM, puh. 010 606 2078

teollisuusneuvos Petteri Kuuva, TEM, puh. 010 606 4819

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs