Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Sweco vahvistaa markkina-asemaansa Venäjän energiamarkkinoilla

Sweco vahvistaa markkina-asemaansa Venäjän energiamarkkinoilla

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2011 klo 10:21
Julkaisija: Sweco Industry Oy

Teknisen suunnittelualan asiantuntijayritys Sweco Industry Oy vahvistaa markkina-asemaansa Venäjän energiamarkkinoilla. Swecon venäläinen yhteisyritys Sweco Soyuz Engineering toimittaa palveluja kolmen voimalaitoksen modernisointitilaukseen.

Kaukolämpövoimalaitokset on tarkoitus modernisoida uusilla CCGT-laitoksilla, joiden sähköntuotantotehot tulevat olemaan 240 MW, 420 MW ja 420 MW. Laitokset lisäävät huomattavasti Mosenergon sähkön ja kaukolämmön tuotantokapasiteettia ja turvaavat siten kasvavaa energiantarvetta Moskovassa. Laitosten kokonaistoimittaja on venäläinen MezhRegionEnergoStroy.

Sweco Soyuz Engineering toimeksianto sisältää hankintakonsultointia, teknistä auditointia, suunnittelun tarkastusta ja laitetoimitusten toimitusvalvontaa. Työ tehdään pääosin Moskovassa ja osa toimitusvalvonnasta Sweco Industry Oy:n toimesta Helsingistä käsin. Solmitun Owner’s Engineering palvelusopimuksen arvo on kokonaisuudessaan noin 150 miljoonaa ruplaa eli noin 3,8 miljoonaa euroa.

Sweco on saanut vastaavanlaisia, suuria voimalaitoskokonaisuuksia esimerkiksi Unkarista, Venäjältä ja Suomesta. Sweco Industryn liikevaihto oli 56,2 miljoonaa euroa viime vuonna ja se työllisti 600 ammattilaista Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Ukrainassa. Yhtiö on osa Sweco-konsernia.

 

Lisätietoja:

Kari Harsunen, Sweco Industry Oy, toimitusjohtaja, + 358 20 752 6572, kari.harsunen@sweco.fi

Tapani Bastman, Sweco Industry Oy, johtaja, energia- ja metsäteollisuusyksikkö, + 358 20 752 6568, tapani.bastman@sweco.fi

 

Sweco on johtava teknisen suunnittelualan asiantuntijayritys. Yhtiön päätoiminta-alueet ovat teollisuus, infrastruktuuri, ympäristöteknologia ja arkkitehtuuri. Sweco toimii 11 maassa ja sen palveluksessa on 5900 henkilöä. Yrityksen kokonaisliikevaihto oli 5,3 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2010. Swecon osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Tukholman pörssissä. Sweco Industry Oy kuuluu Sweco-konserniin. www.sweco.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs