Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Suomenlinnan kunnallistekniikan tunneli korjataan

Suomenlinnan hoitokunta

Suomenlinnan kunnallistekniikan tunneli korjataan

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2016 klo 10:47
Julkaisija: Suomenlinnan hoitokunta

Suomenlinnaan meren alitse manner-Helsingistä johtava kunnallistekniikan tunneli korjataan. Tunnelin kautta kulkee kunnallistekniikka Suomenlinnassa asuville kaupunkilaisille sekä siellä vieraileville ihmisille. Lisäksi tunnelia käytetään hälytysajoihin.

Korjaamalla tunneli varmistetaan, että Suomenlinnassa asuvat ja työskentelevät ihmiset ja maailmanperintökohteessa vierailevat yli 900 000 vuotuista kävijää saavat jatkossakin kunnallistekniset palvelut. Lisäksi varmistetaan huoltohenkilökunnan turvallisuus, alennetaan tunnelin ylläpitokustannuksia sekä pidennetään tunnelin elinkaarta.

Nykyisellään tunnelin kunto on huono. Vuotovedet aiheuttavat korroosiota teknisille järjestelmille, ja vuotovesien mukanaan tuoman radonin vuoksi huoltohenkilökunnan työaikaa tunnelissa joudutaan rajoittamaan merkittävästi. Ilmastointi ja valaistus kaipaavat korjaamista, ja on vaarana että tunnelin katosta putoaa kiviä.

Noin 1,3 kilometriä pitkä tunneli on otettu käyttöön vuonna 1981, jolloin Suomenlinna liitettiin tunnelin kautta kaupungin kaukolämpö- ja viemäriverkkoon. Lisäksi vesi, viemäröinti, sähkö sekä tietoliikenne- ja TV-yhteydet siirrettiin kulkemaan saarille tätä kautta. Hälytysajoneuvoja varten tunneliin rakennettiin ajoramppi vuonna 1992.

Perusparannushanke käynnistyy kevään aikana suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kilpailutuksella. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2017 loppuun mennessä. Budjetti on noin 7 miljoonaa euroa.

Hanke toteutetaan allianssimallilla, jossa projektiin osallistuvat osapuolet vastaavat yhdessä suunnittelusta, rakennuttamisesta ja toteutuksesta jakaen projektiin liittyvät riskit ja hyödyt. Allianssin kilpailutus käynnistyy markkinainfotilaisuudella helmikuussa. Perusparannushankkeesta vastaa Suomenlinnaa hallinnoiva Suomenlinnan hoitokunta, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto.

Lisätietoja:

  • Suomenlinnan hoitokunnan rakennuttajapäällikkö Anu Ahoniemi, 0295 338 304 tai anu.ahoniemi@suomenlinna.fi
  • Suomenlinnan hoitokunnan johtaja Ulla Räihä, 0295 338 301 tai ulla.raiha@suomenlinna.fi

Kuvamateriaalia: http://www.suomenlinna.fi/suomenlinnanhoitokunta/media/kuvapankki/

Video tunnelista katseltavissa tämän linkin kautta: http://herba.suomenlinna.fi/tiedostot/suomenlinnatunneli/

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa.

Suomenlinna on kansainvälisesti arvostettu autenttinen merilinnoitus. Se on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja maamme suosituimpia käyntikohteita yli 900 000 vuosittaisella kävijällään.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs