Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Suomella kirittävää uusiutuvan energian edistämisessä

Suomen Tuulivoimayhdistys ry

Suomella kirittävää uusiutuvan energian edistämisessä

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 14:48
Julkaisija: Suomen Tuulivoimayhdistys ry

Konsulttiyhtiö Ernst & Young julkaisi tänään uusimman maailmanlaajuisen RECAI-raporttinsa, jossa vertaillaan maiden menestymistä uusiutuvan energian edistämisessä. Raportti julkaistiin nyt jo 43. kertaa. Aiempien vuosien tapaan Suomi sijoittuu vertailun häntäpäähän sijalle 36/40, Romanian ja Saudi-Arabian väliin.

Suomen tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtaja Anni Mikkonen ei ylläty Suomen heikosta sijoituksesta, mutta korostaa raportin merkitystä faktapohjaisen poliittisen päätöksenteon tukena. ”Uusiutuvan energian hyötyjen pitäisi tähän mennessä olla hyvin päättäjien tiedossa. Pelkästään tuulivoima työllistää jo nykyään Suomessa yli 5 000 ihmistä. Kaikki paikallisesti tuotettu uusiutuva energia lisää kotimaista puhdasta sähköntuotantoa, vähentää tuontisähkön tarvetta, alentaa sähkön markkinahintaa ja parantaa kauppatasetta.”

RECAI-raportissa todetaan, että uusiutuvan energian kasvumarkkinoiden kärjessä on tällä hetkellä Intia ja Afrikan maat. Näiden maiden hankkeissa hyödynnetään paljon Euroopassa kehitettyä osaamista ja teknologiaa. ”Maailmanlaajuisesta energiaremontista hyötyvät nyt ne maat, jotka ovat etujoukoissa edistäneet uusiutuvan energian käytön lisäämistä määrätietoisesti omilla markkinoillaan. Jos Suomi haluaa osansa hyödyistä, nyt pitäisi tarttua toimeen. Fiksuinta, mitä seuraava hallitus pystyy tekemään, on asettaa selkeät ja kunnianhimoiset tavoitteet uusiutuvan energian lisäämiseen sekä määritellä keinot niihin pääsemiseen”, Mikkonen toteaa.

Lisätiedot:

Anni Mikkonen
Toiminnanjohtaja
Suomen Tuulivoimayhdistys ry
040 771 6114

RECAI raportti: http://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/Renewable_Energy_Country_Attractiveness_Index_43/$FILE/RECAI%2043_March%202015.pdf

Tuulivoima - Puhdasta, turvallista, suomalaista.

Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY) on tuulivoima-alan edunvalvontajärjestö, joka kokoaa yhteen tuulivoima-alasta kiinnostuneita yksityishenkilöitä, yrityksiä ja muita tahoja. Vuonna 1988 perustettu yhdistys jakaa tietoa, ja tukee tuulivoima-alan kehitystä ja toimintaa Suomessa. STY:llä on yli 170 yritysjäsentä ja noin 200 henkilöjäsentä, joiden yhteinen tahtotila on edistää tuulivoimarakentamista. Yritysjäsenet edustavat lukuisia eri toimialoja.

STY:n verkkosivut

STY:n aineistopankki

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs