Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Sisätilan oikealla lasituksella lisää työrauhaa

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Sisätilan oikealla lasituksella lisää työrauhaa

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2012 klo 15:17
Julkaisija: Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Pilkingtonin ääneneristyslasit antavat toimistotiloille miellyttävän työilmapiirin

Valoisat ja ilmavat huoneet ovat muotia. Ei ainoastaan asuinrakennuksissa vaan myös toimistorakennuksissa rakentajat ja arkkitehdit ovat siirtymässä suurempiin lasipintoihin. Ei siis mikään ihme, sillä lasi ei edusta ainoastaan estetiikkaa vaan on myös avain läpinäkyvyyteen. Siksi lasia käytetäänkin yhä enemmän sisätiloissa - etenkin toimistotiloissa – olipa kyseessä sitten ovi tai väliseinä. Ääneneristyslasit varmistavat, ettei kiireinen työpäivä ole liian meluisa.

Jatkuva melu ei aiheuta ainoastaan keskittymisvaikeuksia, vaan myös pitkällä aikavälillä vakavia terveydellisiä seuraamuksia, esim. sydän- ja verisuonitauteja. Ääneneristyslasit mahdollistavat myös kovassa melussa keskittymisen ja työskentelyn, jos esim. toimistossa puhutaan paljon puhelimessa tai tuotantotilat ovat heti toimiston seinän takana. Sisätilojen ääneneristyslasituksissa sekä julkisivulasituksissa on huomioitava samoja rakenteellisia vaatimuksia, jotta saavutetaan mahdollisimman hyvä ääneneristys.

Periaatteessa ääneneristykseen voidaan vaikuttaa eri tavoin: paksummilla laseilla, epäsymmetrisellä lasirakenteella tai käyttämällä erikoislaseja. Viimeksi mainitut ovat erityisen sopivia sisätiloissa – ennen kaikkea siksi, koska karkaistun ja laminoidun lasin turvalasimääräykset koskevat myös sisätiloja. Ääneneristyslasi, kuten Pilkington OptiphonTM täyttää nämä määräykset, ja on usein paras valinta sisätilaan lasisuunnittelussa.

 “Turvalasit määritellään SFS-EN 12600 mukaisesti“, kertoo Christoph Troska, Pilkingtonin teknisen neuvonnan päällikkö. “Pilkington OptiphonTM – tuotteet täyttävät vähintään SFS-EN 12600 standardin luokan 1 (B) 1, eli ne kestävät kaksoispyörä heiluritestin 1,2 metrin korkeudesta.

Miten Pilkington OptiphonTM toimii? Laminoidussa turvalasissa on erityinen akustinen PVB-laminointikalvolla, joka on vähintään 0,76 mm paksu. Laminoidun lasin yksittäiset lasilevyt erotetaan toisistaan laittamalla niiden väliin erittäin pehmeää komposiittimateriaalia, joka vaimentaa värähtelyä erittäin tehokkaasti laajalla taajuusalueella eli laminoitu lasilevy värähtelee vähemmän kuin tavallinen lasi. Ääneneristyksen periaate pätee myös tässä: mitä paksummat lasit ja kalvot, sitä parempi ääneneristys ja sitä paremmin voidaan työskennellä rauhassa ympäröivältä melulta.

Moniin toimistoihin lasi on tullut jäädäkseen. Ääneneristyslasit kuten Pilkington OptiphonTM luovat miellyttävän, visuaalisen ja akustisen ilmapiirin.

 

Lisätietoa ja mahdollisia kuvia:

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy
Mervi Paappanen                              Juha Rahikkala
mervi.paappanen@fi.nsg.com            juha.rahikkala@fi.nsg.com

050-5546577                                   040-8376973

Pilkingtonin nimi on liitetty läheisesti lasiin jo vuodesta 1826. Vuonna 2006 japanilainen NSG Group osti Pilkington plc:n ja nimi Pilkington säilytettiin NSG Groupin rakennus- ja autolasipuolen tuotenimenä. Laajentunut NSG Group on yksi maailman suurimmista lasin ja lasituotteiden valmistajista rakennusteollisuudelle, autoteollisuudelle ja erikoislasisektorille. Valmistustoimintaa on 29 maassa, neljässä maanosassa ja myyntiä noin 130 maassa. Tilivuonna joka päättyi 31.3.2012 NSG Group raportoi myynniksi noin 5 miljardia euroa. NSG Groupin liikevaihdosta 41 % tuli Euroopasta, 29 % Japanista, 14 % Pohjois-Amerikasta ja 16 % muualta maailmasta. www.pilkington.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs