Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Schneider Electric toimittaa Iberdrolalle teknologia-alustan 11 miljoonan etäluettavan sähkömittarin hallinnointiin

Schneider Electric

Schneider Electric toimittaa Iberdrolalle teknologia-alustan 11 miljoonan etäluettavan sähkömittarin hallinnointiin

Tiedote.
Julkaistu: 25.06.2015 klo 13:30
Julkaisija: Schneider Electric

Espoo, 25.6. 2015 –Energianhallinnan ja automaation globaali asiantuntija Schneider Electric suunnittelee ja toteuttaa teknologia-alustan, jolla espanjalainen sähköyhtiö Iberdrola pystyy käsittelemään ja hallinnoimaan arviolta 11 miljoonan etäluettavan sähkömittarin ja kehittyneiden seurantalaitteiden keräämiä tietoja. Kyseiset mittauslaitteet on tarkoitus asentaa Espanjan pienjänniteverkkoon vuoteen 2019 mennessä.

Schneider Electricin Titanium-teknologian perustuvan alustan avulla voidaan integroida etäluettavista sähkömittareista kerätyt tiedot ja pienjänniteverkon infrastruktuurin kehittynyt valvonta yhteen keskitettyyn PRIME-standardeihin perustuvaan ratkaisuun.  Iberdrola saa ratkaisun avulla reaaliaikaisen ja luotettavan pääsyn verkonhallintatietoihin.

Etähallinnointijärjestelmästä tulee tärkein viestintäkeskus kaikille verkon laitteille, mukaan lukien valvontalaitteet ja etäluettavat sähkömittarit. Lisäksi järjestelmä kerää pienjänniteverkkoa koskevia tietoja. Erittäin suorityskykyisen tiedonkeräysvälineen tarjoavalla alustalla voi hallita valtavia tietomääriä, kuten esimerkiksi suojattuihin viestintäprosesseihin kuuluvia suojausavaimia.

Lisäksi alustan ominaisuuksiin kuuluvat ympäristöä säästävän etähallinnoinnin varmistamisessa ja sen jatkuvassa kehittämisessä vaaditut toiminnallisuudet sekä toiminnot mittausta ja tietojen hallinnointia varten. Alusta mahdollistaa kenttälaitteiden etämäärittämisen, tapahtumien aikaisen havaitsemisen ja seurannan sekä raporttien luomisen.

Schneider Electricin älykkään mittausratkaisun ansiosta Iberdrola voi päivittäin hallinnoida ja seurata miljoonista etäluettavista sähkömittareista ja muista kehittyneistä seurantalaitteista kerättyä dataa joustavasti, ketterästi ja kustannustehokkaasti. Iberdrolan asiakkaat puolestaan hyötyvät älykkäiden mittarien mahdollistamasta nopeammasta ja joustavammasta tapahtumien käsittelystä sekä mittarilukemista.

Erityisesti Iberdrolan tarpeita varten kehitetyn alustan toteuttaa Schneider Electricin globaali osaamiskeskus Sevillassa. Kyseisen innovaatiokeskuksen työryhmät ovat aiemminkin toteuttaneet projekteja menestyksekkäästi. Esimerkiksi suomalaiselle Carunalle ja ruotsalaiselle Vattenfallille on  toteutettu merkittävien älykkäiden mittausinfrastruktuurien käyttöönotto ja käyttö.

Vuoden 2014 alusta lähtien Suomessa lähes kaikki sähkönkäyttöpaikat on varustettu etäluettavilla sähkömittareilla, minkä ansiosta kaikki laskut perustuvat ajantasaiseen kulutukseen. Muita esimerkkejä Suomen älykkään sähköverkon ominaisuuksista  ovat automaattinen vianpaikannus ja -erotus sekä verkon käytön optimointi.

Lisätietoja:

Sami Kurunsaari
Schneider Electric
Energialiiketoimintayksikön apulaisjohtaja
+358 50 336 6850
sami.kurunsaari@schneider-electric.com

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland. Voit seurata meitä myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/SchneiderEFI ja LinkedInissä osoitteessa https://www.linkedin.com/company/schneider-electric

 

Tietoa Schneider Electricistä

Schneider Electric on maailmanlaajuinen energianhallinnan ja automaation asiantuntija, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Se tarjoaa integroituja ratkaisuja lukuisille eri markkinasegmenteille. Konserni on johtava toimija energia- ja infrastruktuurimarkkinoilla, teollisissa prosesseissa, rakennusautomaatiossa, asuinkiinteistösovelluksissa sekä tietoliikennekeskuksissa ja -verkoissa. Schneider Electric tekee energian käytöstä turvallista, luotettavaa ja tehokasta. Yrityksen yli 170 000 työntekijää auttavat aktiivisesti ihmisiä ja organisaatioita hyödyntämään energiaa mahdollisimman tehokkaasti. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli 25 miljardia euroa. www.schneider electric.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs