Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Savon Voima jalostaa asiakaspalveluaan

Logica

Savon Voima jalostaa asiakaspalveluaan

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2012 klo 09:48
Julkaisija: Logica

- Energiayhtiö ottaa käyttöön Logican asiakastietojärjestelmän

Suomen suurimpiin energiapalveluiden myyjiin lukeutuva Savon Voima on valinnut uudeksi asiakkuudenhallintajärjestelmäkseen IT-palveluyritys Logican energia-alan kokonaisratkaisun. Savon Voiman tavoitteena on virtaviivaistaa palveluprosessejaan reagoimaan energiamarkkinoiden liikkeisiin joustavammin. Kaikilla yrityksen asiakkailla on etäluentamittari ensi vuonna, jolloin nämä voivat tarkkailla sähkönkäyttöään reaaliajassa. Yritykselle tämä oli hyvä ajankohta uudistaa tietojärjestelmät muun muassa tukemaan etäluennan tuomia uusia hinnoitteluratkaisuja.

Savon Voiman yli sadalle tuhannelle asiakkaalle uudistus näkyy monipuolisempina palveluina. Asiakaspalvelu halutaan pitää joustavana, jotta asiointi sujuisi vaivatta itsepalveluna verkossa, puhelimessa tai kasvokkain asiakaspalvelupisteessä.

”Uuden järjestelmän ansiosta voimme viestiä asiakkaille sopivista palveluista ja jopa tarjota heille täysin uudenlaisia energiapalveluita. Me haluamme huolehtia asiakkaistamme mahdollisimman hyvin koko asiakkuuden elinkaaren ajan ja hallita monikanavaista asiointia”, kertoo Savon Voiman kehityspäällikkö Markku Rissanen.

Savon Voimalla on käytössä useita järjestelmiä mm. myynnin ja markkinoinnin tukena. Yhtenäisemmän järjestelmän avulla yhtiö pystyy esimerkiksi tarkentamaan laskutustaan ja vastaamaan energiamarkkinoilla tapahtuviin muutoksiin.

”Meille oli erityisen tärkeää pystyä selkeästi integroimaan uusi järjestelmä muuhun järjestelmäympäristöön ja erilaisiin tietovarastoihin”, kertoo Markku Rissanen.

Sähkön hinta vaihtelee kellonajan ja kulutushuippujen mukaan. Logican energia-ratkaisu on rakennettu siten, että hintavaihtelua voidaan hyödyntää palvelutarjonnassa.

”Kuluttajille energiankäytön neuvontapalvelut tulevat yhä tärkeämmiksi, kun sähkönkulutustaan voi tarkkailla reaaliajassa. Pankkien itsepalveluun tottuneille asiakkaille myös sähköön ja lämmitykseen liittyvät itsepalvelumahdollisuudet tulevat tärkeämmiksi. Asiakkuudenhallinnan täytyy pysyä dynaamisesti mukana tässä kehityksessä”, kertoo johtaja Henry Nieminen Logicasta.

Microsoftin Kolibri for Dynamics -toimialaratkaisuun perustuva järjestelmä otetaan käyttöön vuoden 2013 syksyllä.

 

Lehdistökuvat: http://www.netprofile.fi/pressphotos/logica

 

Lisätietoa

Markku Rissanen
Kehityspäällikkö (mittaus ja tietohallinto)
Savon Voima Oyj
puh. 017 223 360
markku.rissanen (at) savonvoima.fi

 

Henry Nieminen
Johtaja
Logica
puh. 040 827 9622
henry.nieminen (at)logica.com

 

Savon Voima

Savon Voima Oyj on sähkö- ja lämpöpalveluja tuottava ja markkinoiva suomalainen kuntien omistama energiayhtiö, jonka pääkonttori on Siilinjärvellä.  Yli 200 miljoonan euron liikevaihdollaan yhtiö lukeutuu Suomen suurimpiin energiapalvelujen myyjiin ja sillä on asiakkaita ja sähköntuotantokapasiteettia eri puolilla Suomea. Yhtiön palveluksessa on noin 180 energia-alan ammattilaista, ja yhtiön kymmenien miljoonien eurojen vuotuiset investoinnit sekä polttoaineiden ja palveluiden hankinnat tarjoavat työtä useille sadoille henkilöille kumppaniyrityksissä. www.savonvoima.fi

Logica on IT-palveluyritys, joka yhdistää ihmiset, liiketoiminnan ja teknologian mahdollisuudet. Palveluksessamme on 41 000 henkilöä, joista Suomessa 3 200. Konsultoimme asiakkaitamme toiminnan kehittämisessä, integroimme tietojärjestelmiä ja olemme asiakkaidemme ulkoistuskumppani. Asiakkainamme on johtavia eurooppalaisia yrityksiä ja julkishallintoa. Sitoudumme pitkään yhteistyöhön ja perehdymme asiakkaidemme toimintaan. Innovatiivisten palveluiden avulla tuotamme asiakkaillemme arvoa. Logica on listattu Lontoon ja Amsterdamin pörsseissä. Lisätietoja www.logica.fi ja www.logica.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs