Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Sallila Energian aurinkopaneelipuisto käyntiin Loimaalla

Sallila Energia

Sallila Energian aurinkopaneelipuisto käyntiin Loimaalla

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2016 klo 10:31
Julkaisija: Sallila Energia

 

Sallila Energian aurinkopuiston avajaisia vietetään tänään Loimaalla. Puisto on ollut koekäytössä heinäkuun lopusta asti. Puisto on Suomen suurimpia, ja tällä hetkellä käytössä on noin 2 400 aurinkopaneelia. Paneeleista on vuokrattuna noin 85 prosenttia. Paneelien määrää alueella on mahdollisuus kasvattaa myöhemmin.

Hankkeen myötä Sallila Energia panostaa entistä vahvemmin uusiutuvan energian käyttöön.

– Olemme ensimmäisten joukossa rakentaneet aurinkopuiston Suomeen. Vuokraamme paneelit pientuotannon, erilaisten palveluntuottajien sekä yksityisasiakkaiden käyttöön. Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon mahdollisuuden huolehtia ympäristöstä. Vuokraajalle tämä on pieni investointi, mutta ympäristöhankkeena puisto on varsin mittava, kertoo Sallila Energian energiapäällikkö Raimo Prusi.

– Vuokrauksesta ovat olleet kiinnostuneita sekä yksityiset ihmiset että yritykset. Vuokraus on vielä mahdollista, sillä noin 15 prosenttia paneeleista on vapaana. Lisäksi mahdollisesta paneelimäärän lisäyksestä päätetään myöhemmin, Prusi sanoo.

Aurinkopaneelipuisto sijaitsee Loimaan Hulmin teollisuusalueella. Koko alueen laajuus on 2,4 hehtaaria, josta nyt on otettu käyttöön runsas puolet. Tällä hetkellä paneeleita on käytössä noin 2 400 kappaletta. Yhden paneelin huipputeho on 320 wattia ja koko puiston paneelien huipputeho on 760 kilowattia.

Sallila Energia on yhtenä omistajana myös Haminan Mäkelänkankaalla juuri käyttöönotetussa aurinkovoimalassa. Sallilan osuus Mäkelänkankaan voimalasta on 100 kilowattia.

– Vuokraamme Haminan voimalan aurinkopaneeleita kuluttajille ja yrityksille, joten myös Haminan seudulta on mahdollista ostaa aurinkovoimaa käyttöönsä, korostaa Raimo Prusi.

Aurinkoenergiaa koulun käyttöön

Loimaan kaupunki on vuokrannut tänään avautuvasta Loimaan aurinkopaneelipuistosta 800 paneelia. Kaupunki varaa vuokraamistaan paneeleista saatavan aurinkosähkön Loimaan Keskuskoululle tukeakseen koulun Vihreä lippu -hanketta. Loimaan Keskuskoulu on alueen ainoana kouluna onnistunut saavuttamaan Kestävän Vihreä lippu -tason.

Myös Loimaan Kaukolämpö Oy vuokraa 800 paneelia lisätäkseen uusiutuvan energian osuutta tuottamassaan kaukolämmössä.

 

Lisätietoja:
Sallila Energia Oy, energiapäällikkö Raimo Prusi, puh. 050 557 6651, raimo.prusi@sallila.fi

Sallila Energia -konserni siirtää ja myy sähköä sekä tekee verkostoasennuksia. Sallila Energia -konserniin kuuluvat emoyhtiö Sallila Energia Oy sekä sen sataprosenttisesti omistamat tytäryhtiöt Sallila Sähkönsiirto Oy, Sallila Sähköasennus Oy ja Forssan Energia Oy (toukokuusta 2016 lähtien).  Konserni työllistää noin 80 henkilöä ja se täyttää tänä vuonna 102 vuotta. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli yli 28 miljoonaa euroa. www.sallila.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs