Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Sähkölaskua ymmärretään aiempaa paremmin

Energiateollisuus ry

Sähkölaskua ymmärretään aiempaa paremmin

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2014 klo 09:48
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Kuluttajat ymmärtävät sähkönlaskun sisältöä aiempaa paremmin, ilmenee Energiateollisuus ry:n YouGov Finlandilla teettämästä kyselytutkimuksesta. 

Haastatelluista 60 prosenttia sanoo ymmärtävänsä laskusta kaiken tarvitsemansa ja 29 prosenttia ymmärtävänsä osittain, joskin kokevansa jotkut asiat vaikeiksi, ja vain 8 prosenttia pitää ymmärrettävyyttä joko kokonaan tai suurelta osin vaikeana.

Muutoksen taustalla kulutukseen perustuva laskutus

 – Tulkitsen tulosta niin, että tuntimittaus ja sen mahdollistama todettuun kulutukseen perustuva laskutus ovat lisänneet sähkölaskun ymmärrettävyyttä, johtaja Kenneth Hänninen ET:n sähköverkkotoimialalta sanoo.

Mihinkään muuhun tulkintaan on Hännisen mukaan vaikea päätyä, sillä tuntimittauksen myötä tullut todettuun kulutukseen perustuva laskutus on ainoa merkittävä muutos sähkölaskussa viimeisten vuosien aikana.

– Aiemmissa kyselytutkimuksissa arviolaskutus ja siihen liittyvätasauslasku nähtiin monesti kriittisimpänä tekijänä siinä suhteessa, että sähkölasku koettiin vaikeaksi ymmärtää. Sen vuoksi arviolaskutusta myös kritisoitiin laajalti, Hänninen lisää.

Paperilasku on yhä yleisin

Tutkimuksen mukaan 61 prosenttia vastaajista saa laskunsa perinteisesti paperisena postin kautta. E-laskuna verkkopankkiin lasku tulee 34 prosentille vastaajista ja 4 prosenttia saa laskunsa liitteenä tai linkkinä sähköpostiinsa.

Kovin suuri osa vastaajista ei ainakaan tässä vaiheessa suunnittele vaihtavansa e-laskuun, kun yllättävänkin suuri osuus eli 45 prosenttia haluaa laskunsa jatkossakin postitse. E-laskun haluavia vastaajista on 40 prosenttia ja sähköpostiin liitteen tai linkin haluaa 13 prosenttia.   

Linkki tutkimustuloksiin

Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä 19.9. – 24.9.2014 välisenä aikana YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa, johon kuuluu noin 25.000 suomalaista. Kokonaistuloksissa (N=1002) keskimääräinen luottamusväli on ±2,8 % -yksikköä suuntaansa (95%:n luottamustasolla).


Lisätiedot:
Johtaja Kenneth Hänninen, puh. 050 320 2439

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs