Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Sachtleben Pigments Oy tehostaa tuotantonsa suunnittelua Syncron Techin järjestelmällä

Syncron Tech Oy

Sachtleben Pigments Oy tehostaa tuotantonsa suunnittelua Syncron Techin järjestelmällä

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2012 klo 18:20
Julkaisija: Syncron Tech Oy

Maailmanlaajuisesti merkittäviin titaanidioksidituottajiin kuuluva Sachtleben Pigments Oy (entinen Kemira Pigments) on ottanut käyttöön Syncron Techin SyncPlanner-tuotteeseen perustuvan suunnitteluohjelmisto Platon.

Sachtleben Pigmentsin tuotteita käytetään raaka-aineina etenkin painoväreissä, kosmetiikassa, elintarvikkeissa ja lääkkeissä. Näissä myyntisegmenteissä yritys on maailman johtava valmistaja. TiO2-pigmenttien muita käyttökohteita ovat muun muassa muovi-, maali- ja kuituteollisuus.

Plato otettiin käyttöön vuoden kestäneen projektin jälkeen 2012 tammikuussa. Päätyökalu on tuotannon suunnitteluun käytettävä, jolla suunnitellaan kuukausittain koko vuoden tuotanto. Suunnitelmaa kommentoivat sekä tuotanto, myynti että johto. Tämän jälkeen se julkistetaan aina neljäksi kuukaudeksi eteenpäin.

Mitä enemmän valmistettavan tuotteen vaihtoja on, sitä tehottomampaa tuotanto on.

– Kärjistetysti voisi sanoa, että myynti myisi tuhatta erilaista tuotetta eri pakkausmuodoissa, mutta tuotanto tekisi mielellään yhtä tuotetta yhdessä pakkauksessa kuukaudesta toiseen. Suunnittelussa erilaiset ajattelutavat tuotevaihtojen määrästä ja ajoituksista pitää saada sovitettua toisiinsa, toimitusketjun suunnittelusta vastaava Antti-Ville Nauha Sachtleben Pigmentsistä sanoo.

Ennen Platon käyttöönottoa tuotanto suunniteltiin lähinnä taulukkolaskennassa. Tiedot taulukoihin tuotiin käsin eri järjestelmistä, ja tuontivirheet olivat mahdollisia.

– Suunnitelmasta tehtiin 2–8 versiota, ja siihen kului kohtuuttomasti aikaa. Myös eri versioiden monipuolinen vertailu etenkin euroissa oli haasteellista. Nyt tiedot syöttyvät Platoon toiminnanohjausjärjestelmä SAPista sekä muista käytössä olevista järjestelmistä automaattisesti, ja niiden hyödyntäminen sekä raportointi on todella nopeaa. Säästyneen ajan voi käyttää suunnitteluun eikä käsityöhön Exceleissä, huomauttaa Nauha.

Platoa käytetään myös pakkausohjeistuksen tekemiseen. Yhteensä Platon kahdella työkalulla on viitisenkymmentä käyttäjää. Sen lisäksi tuotantosuunnitelma jaetaan kuukausittain noin kolmellesadalle vastaanottajalle.

– Suuresta lukijakunnasta johtuen meille oli tärkeää saada jaettava suunnitelma näyttämään samankaltaiselta kuin entinen. Muutamille toimittajakandidaateille tämä tuntui olevan ongelma, mutta ei Syncron Techille. Projektiryhmä oli todella hyvä ja asiantunteva, Nauha kiittää.

– Toki teimme tarkan vertailun ja kilpailutuksen ennen projektin aloittamista, mutta Syncron Tech ja SyncPlanner olivat alusta lähtien kärjessä, ja käytännössä käytimme niitä muiden tarjousten benchmarkkaukseen. Lopullisen valinnan kohdalla ei ollut päätösvaikeuksia, hän jatkaa.

Vaikka järjestelmä on ollut käytössä vasta kolmisen kuukautta, hyödyt näkyvät jo selvästi. Ajansäästö näkyi luonnollisesti heti. Nyt myös muutoksiin reagoiminen on helpompaa ja nopeampaa vaihtoehtoisten skenaarioiden avulla. Muutosehdotuksen tuomat hyödyt ja haitat niin tonneissa kuin euroissakin näkyvät heti.

Tärkeimpiä ovat luonnollisesti liiketoimintahyödyt.

– Porin titaanidioksiditehtaan kapasiteetti on 130 000 tonnia vuodessa, ja SyncPlannerilla tehostetun suunnittelun avulla saamme hyödynnettyä kapasiteetin parhaalla mahdollisella tavalla, esimerkiksi tuotevaihtoja vähentämällä ja paremmalla varastojen hallinnalla. Liiketoimintahyödyt olivat niin selvät, ettei investointia ollut vaikea perustella organisaatiossamme. Käymme myös alustavia keskusteluja järjestelmän käyttöönotosta muilla toimipaikoillamme, Antti-Ville Nauha kertoo.

Lisätietoja:

Jussi Kontola                                

Syncron Tech                                

jussi.kontola@syncrontech.com

Puh. 040 736 7152                        

Syncron Tech Oy on vuonna 1992 perustettu, tuotannon hallintaan tarkoitettujen vaativien tietojärjestelmäratkaisujen toimittaja. Pääasiakaskunta on kansainvälisesti toimivat prosessi- ja valmistavan teollisuuden suuret ja keskisuuret yritykset/konsernit. Ratkaisut perustuvat omaan tuotteeseen ja vahvaan toimialaosaamiseen. Lisätietoja www.syncrontech.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs