Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Pyykki- ja astianpesukoneiden energiatehokkuusvaatimukset tiukkenevat

Työ- ja elinkeinoministeriö

Pyykki- ja astianpesukoneiden energiatehokkuusvaatimukset tiukkenevat

Julkaistu: 18.11.2010 klo 11:11
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Kotitalouksien pyykinpesukoneiden ja astianpesukoneiden energiatehokkuusvaatimukset tiukkenevat vaiheittain 1.12.2011 alkaen.

Kotitalouksien pyykinpesukoneiden ja astianpesukoneiden energiatehokkuusvaatimukset tiukkenevat vaiheittain 1.12.2011 alkaen.

Euroopan komissio on antanut asetukset, jotka kieltävät energiatehokkuudeltaan huonojen pyykin- ja astianpesukoneiden tuonnin EU:n markkinoille. Nykyisten BG-energiatehokkuusluokkaa olevien, eli A-luokkaa huonompien, tuotteiden markkinoille tuonti kielletään vuoden päästä. Vaatimuksia tiukennetaan edelleen senkin jälkeen.

Pyykinpesukoneille asetetaan myös vedenkulutusta koskevat vaatimukset. Pesutehokkuusvaatimukset säädetään sekä pyykin- että astianpesukoneille. Kolmen vuoden kuluttua markkinoille tulevissa pyykinpesukoneissa on oltava 20 °C pesuohjelma.

Tuotteiden energiatehokkuusvaatimukset perustuvat EU:n ecodesign-direktiiviin. Sen nojalla eri tuoteryhmille asetetaan ekologisen suunnittelun vaatimuksia. Ympäristönäkökohdat on siten otettava huomioon jo tuotteen suunnitteluvaiheessa.

Lisätiedot:

ylitarkastaja Outi Helander, TEM, puh. 010 606 4106

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs