Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Pientalojen omistajille tietoa korjausrakentamisesta ja energiatehokkuusremonteista iltatilaisuudessa Mikkelissä

Miktech Oy

Pientalojen omistajille tietoa korjausrakentamisesta ja energiatehokkuusremonteista iltatilaisuudessa Mikkelissä

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 10:00
Julkaisija: Miktech Oy

Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hanke järjestää Mikkelissä 2.12. iltatilaisuuden pientalojen korjausrakentamisesta ja energiatehokkuusremonteista. Tilaisuudessa kerrotaan korjausrakentamisen määräyksistä ja energiatehokkuuden parantamisvelvoitteista luvanvaraisissa korjaus- ja muutostöissä. Illan aikana rakentamisen ja remontoimisen ammattilaiset kertovat korjausrakentamisen suunnittelua ja toteutusta helpottavista palveluista ja esittelevät pientalojen korjauskohteita ja energiatehokkuutta parantavia tuotteita ja palveluita. Tilaisuus on suunnattu pientalon omistajille.

Luvanvarainen korjausrakentaminen on nykyään myös energiatehokkuusremontti. Ympäristöministeriön määräysten mukaan luvanvaraisissa korjaus- ja muutostöissä on myös velvoite parantaa energiatehokkuutta. Energiatehokkuudelle on asetettu vähimmäisvaatimukset, mutta kiinteistön omistaja voi päättää keinoista rakennuksen energiatehokkuuden parantamiseksi. Energiatehokkuutta voi lisätä esimerkiksi parantamalla rakennusosien lämmönpitävyyttä, pienentämällä vuosittaista energiankulutusta sekä tehostamalla teknisiä järjestelmiä, kuten lämmitystä ja ilmanvaihtoa. Luvanvaraiseen korjaus- tai muutostyöhön ryhtyvän on rakennuslupaa haettaessa esitettävä toimenpiteet, joilla rakennuksen energiatehokkuutta aiotaan parantaa.

Teemailta pientalojen korjausrakentamisesta ja energiatehokkuusremonteista järjestetään tiistaina 2.12.2014 klo 17 – 19 Tuma-talossa, Sammonkatu 12, Mikkeli. Paikalla on rakennusvalvonta kertomassa korjausrakentamisen energiatehokkuusmääräyksistä luvanvaraisissa korjaus- ja muutostöissä ja korjausrakentamisen ammattilaisia esittelemässä tuotteita ja palveluita, joilla rakennuksen energiatehokkuutta voi parantaa korjausrakentamisen yhteydessä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tilaisuuden järjestää Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa 2014-hanke, jota koordinoi Miktech Oy. Hanke on osa valtakunnallista kuluttajien energianeuvontaa, jota koordinoi Motiva Energiaviraston toimeksiannosta.

Lisätietoja:

Energianeuvoja Laura Vuorinen | Miktech Oy | laura.vuorinen@miktech.fi | 0440 361 623

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs