Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Nuorille tietoa energia-alan ammateista

Energiateollisuus ry

Nuorille tietoa energia-alan ammateista

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2014 klo 09:07
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energia-alan ammatteja esitellään NextStep koulutus- ja työpaikkamessuilla Helsingissä 22. - 23.1.2014. Energiamaailma -osaston tavoitteena on esitellä alan ammatteja, uramahdollisuuksia ja kesätyöpaikkoja ammatinvalintaikäisille nuorille ja opinto-ohjaajille. Energiateollisuuteen palkataan vuosittain 800 – 1000 uutta ammattilaista ja asiantuntijaa eläkepoistumaa paikkaamaan. Sama kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä energia-alalla työskentelevistä noin 40 prosenttia on 50–vuotiaita tai vanhempia. Esimerkiksi pelkästään uusia sähkö- ja kaukolämpöalan ammattilaisia tarvitaan tulevaisuudessa useita tuhansia. Työpaikkoja vapautuu lähivuosina myös korkeakoulutasoisista suunnittelu- ja asiantuntijatehtävistä. 

Energiateollisuuden vahvuus työnantajana on, että alan työpaikat pysyvät Suomessa myös tulevaisuudessa. Taloussuhdanteiden vaihteluista huolimatta Suomessa tarvitaan jatkossakin sähköä ja lämpöä sekä ammattilaisia näiden tuotantoon, jakeluun ja myyntiin sekä useisiin eri tukipalveluihin kuten asiakasneuvontaan. Oman haasteensa työvoiman tarpeeseen luovat mittavat sähköverkkojen rakennushankkeet, älykkään sähköverkon innovaatiot sekä voimalaitoskannan uudistaminen. Sopivan työkokemuksen ja koulutuksen hankkineita ammattilaisia on yhä vaikeampi löytää työmarkkinoilta.

Energia-ala haluaakin muistuttaa tulevaa koulutusta ja ammattia harkitsevia nuoria alan hyvistä työllistymismahdollisuuksista. Liki parikymmentä tuhatta vierailijaa kokoavat NextStep –messut ovat erinomainen keino saada kosketusta nuorisoon, opinto-ohjaajiin sekä mahdollisiin ammatinvaihtajiin. Messujen yhteisosastolla ovat mukana Fortum Oyj, Teollisuuden Voima Oyj, Pohjolan Voima Oy, Vattenfall Oy, Elenia Oy ja Helsingin Energia. Osaston käytännön järjestelyistä on vastannut Energiateollisuus ry Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry STEK:n tuella.

Sanoita itsellesi kesäduuni –kampanja käynnistyi

Osana nuorten syrjäytymisen ehkäisemistä energiayhtiöt ovat käynnistäneet yhteisen Sanoita itsellesi kesäduuni –kisan, jossa tarjotaan yli 40 kesätyöpaikkaa 14-17-vuotiaille koululaisille. Kampanjassa nuorten tehtävänä on sanoittaa, runoilla tai räpätä rallatus energia-alan ammateista tai työtehtävistä. Kaikkien sanoituksia tehneiden kesken arvotaan kahden viikon kesätyöpaikkoja eri puolilla Suomea. Kampanjan nuorisomarkkinointi käynnistyy NextStep-messujen yhteydessä.

Kampanjassa tarjottavat kesätyöpaikat perustuvat työmarkkinakeskusjärjestöjen yhdessä sopimaan ”Tutustu työelämään ja tienaa” -koululaisten kesätyömalliin. Lisätietoja 22.1. - 28.2. nuorille markkinoitavasta kampanjasta www.energiamaailma.fi

 

Lisätiedot:
Energiateollisuuden yhteisosasto 3a31
Energiateollisuus ry,asiantuntija Milka Kortet, puh. 050 5697 856 
Next Step Helsingin Messukeskuksessa 21.-22.1. http://www.sakkinet.fi/nextstep/

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs