Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Naturen i fokus i Rewell Center under energi- och miljökvällen

Vaasan kaupunki

Naturen i fokus i Rewell Center under energi- och miljökvällen

Pressmeddelande.
Publicerad: 12.09.2016 kl. 10:25
Utgivare: Vaasan kaupunki

Energikunnande, närproducerad mat, en ren och älskad skärgård. Det är vad Vasa är gjort av. Vasa stad ordnar en kväll för energin och miljön på den öppna platsen i Rewell Center tisdagen den 20 september kl. 18–20. På temakvällen utlovas information och diskussion om ämnet, närproducerad mat, lokala produkter och återvinningsprodukter. 

Närproducerad mat, bland annat, presenteras av REKO samt återvinningsprodukter och återvinning av Jupiter, Stormossen och Servicecentret Fyren. Även Vasa cykelförening och Vasa miljöförening deltar. Vasa stad informerar om energitomterna, planläggningen, byggnadstillsynen och Waltti-resekortet.

Vasa stad har som mål att vara kolneutral år 2035. I diskussionspanelen funderar vi på hur vi tillsammans kan nå målet.

Kl. 18.00–18.05  Evenemanget öppnas, stadsdirektör Tomas Häyry

Kl. 18.05–18.35 Miljön i dag och i framtiden
Utsläppssituationen i Vasa, presentation av miljörapporten, miljöinspektör Esa Hirvijärvi
Miljön i går, i dag och i morgon: Var har vi kommit från – var är vi nu – vart är vi på väg? Vesa-Matti Honkanen, lektor i miljöteknologi

Kl. 18.35–20.00 Panelen Vasa – en kolneutral stad 2035
Pohjalainens chefredaktör Toni Viljanmaa leder forumet ”Vad kan vi tillsammans göra för att Vasa ska bli en kolneutral stad?” I panelen ingår representanter för fullmäktigepartierna och ungdomsfullmäktige.

Kvällen för energin och miljön ingår som en del i Vasa stads energi- och klimatprogram. Energihuvudstaden Vasa har ett högt ställt mål – ett kolneutralt Vasa 2035. För att målet ska nås är det nödvändigt att genomföra energisparande åtgärder som medför effektivare energi.

Enkät till kommuninvånarna: På vilket sätt kunde Vasa stad understöda miljövänliga gärningar?

Samma dag öppnas även en enkät i ärendet för kommuninvånarna. Genom den vill man ha tips av kommuninvånarna om hur Vasa kunde understöda energisparande, en minskning av utsläppen samt andra miljövänliga gärningar i staden.

Man kan svara på enkäten på stadens webbsidor www.vaasa.fi/sv/klimatenkät 20.9–4.10.2016. Bland dem som har svarat på enkäten utlottas ett Waltti-resekort, med vilket vinnaren får åka gratis med Vasabussarna.

Resultaten kommer att användas inom Vasa stads energi- och klimatprogram samt i målet att Vasa ska vara en kolneutral stad senast år 2035.

Mer information: Utvecklingschef Maija Alasalmi, tfn 040 568 5400

Bild: Katja Lösönen

Bilagor

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs