Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Mikkeliin suunnitteilla täysin uudenlainen monipolttoaineasema

Miktech Oy

Mikkeliin suunnitteilla täysin uudenlainen monipolttoaineasema

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 12:00
Julkaisija: Miktech Oy

Miktech Oy yhteistyökumppaneineen on kehittänyt konseptin Multifuel-monipolttoaineaseman toteuttamiseksi Mikkeliin. Fiksun liikkumiseen tähtäävä konsepti esiteltiin Biosaimaan uusiutuviin liikennepolttoaineisiin keskittyvässä seminaarissa Mikkelissä 11.6.2014. Toteutusta valmistellaan parhaillaan, ja pilottikäyttö on tarkoitus aloittaa hyvissä ajoin ennen Mikkelin asuntomessuja vuonna 2017.

Multifuel-konseptin kehittäminen kytkeytyy uusiutuvia liikennepolttoaineita – biokaasua, sähköä ja vetyä – käyttävien autojen yleistymiseen. Nykyinen jakeluverkosto ei tarjoa mahdollisuutta uusiutuvien polttoaineiden tankkaamiseen 5-tien varrella, vaikka tie on yksi Suomen valtaväylistä.

– Multifuel-monipolttoaineasema on täysin uudenlainen konsepti: Suomessa ei ole jakelupisteitä, joista uusiutuvia liikennepolttoaineita saisi näin laajasti. Jakeluasemalla halutaan ohjata etelästä pohjoiseen suuntautuvia liikennevirtoja kulkemaan Mikkelin kautta. Samalla halutaan vaikuttaa ihmisten valintoihin ja ohjata kohti fiksumpaa liikkumista. Mikkeli on Suomen suurin mökkipaikkakunta, joten uusiutuvien liikennepolttoaineiden tankkausmahdollisuus voi vaikuttaa myös pääkaupunkiseudun asukkaiden ostopäätöksiin uutta autoa valitessa, toteaa projekti-insinööri Fiia Nurminen Miktechistä.

Multifuel-konseptin valmisteluun on osallistunut useita eteläsavolaisia toimijoita: mukana on mm. Biohauki Oy, Etelä-Savon Energia Oy, Ensto Oy, Metsäsairila Oy, Woikoski Oy, MAMK ja Mikkelin kaupunki. – Yhteistyökumppaneilla on varsinkin alkuvaiheessa merkitystä myös uusiutuvien liikennepolttoaineiden kysynnän luomisessa. Kysyntää etsitään aluksi isoilta toimijoilta. Lisäksi haemme kumppania, jonka kautta konseptia voisi myöhemmin levittää ympäri Suomen, Nurminen kommentoi.

Mikkelin Satamalahden alue on yksi mahdollisista sijoituspaikoista Multifuel-jakeluasemalle. Asema tullaan toteuttamaan estetiikaltaan ympäristöönsä sulautuvaksi. Uusien liikennepolttoaineiden rinnalla asema tarjoaa alkuvaiheessa perinteisiä polttoaineita, mutta tavoitteena on 10 vuoden aikajänteellä tarjota yksinomaan uusiutuvia liikennepolttoaineita. Lisäksi asema tarjoaa konseptinsa mukaisesti fiksua liikkumista tukevia palveluita kuten vuokra- ja yhteiskäyttöautoja sekä vuokrapolkupyöriä ja -sähköskoottereita sekä matkailua tukevia palveluita, kuten eteläsavolaista luomu- ja lähiruokaa. 

Lisätiedot:

Fiia Nurminen, projekti-insinööri, Miktech Oy, 0440 361 623, fiia.nurminen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Biosaimaa 2014 on bioenergian käytön edistämiseen tähtäävä Mikkelin seudun elinkeinopolitiikan kehittämisen kärkihanke. Hankkeen toimintaa toteuttaa Miktech Oy:n koordinoima Biosaimaa-klusteri, joka koostuu eteläsavolaisista bioenergia-alan yrityksistä, tutkimuslaitoksista, rahoittajista ja viranomaistahoista. Biosaimaa 2014 -hanketta ja Biosaimaa-klusterin koordinointia rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, alueen yritykset ja kunnat. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs