Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » MEP Merja Kyllönen Arizona Chemicalin Oulun tehtaalla: ”ÄLYKKÄÄSSÄ JA KESTÄVÄSSÄ BIOTALOUDESSA ON EUROOPAN TULEVAISUUS”

Arizona Chemical

MEP Merja Kyllönen Arizona Chemicalin Oulun tehtaalla: ”ÄLYKKÄÄSSÄ JA KESTÄVÄSSÄ BIOTALOUDESSA ON EUROOPAN TULEVAISUUS”

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Arizona Chemical

Euroopan parlamentin jäsen Merja Kyllönen vieraili tänään 18.3. Arizona Chemicalin biojalostamolla Oulun Nuottasaaressa. Brysselistä saapunutta EU:n päätöksentekijää isännöivät ja tehtaan monipuolista tuotantoa esittelivät Oulun tehtaan johtaja Ari Venninen, pääluottamusmies Jari Paakkola ja muut avainhenkilöt.

Bioteknologiaa hyvin tunteva Kyllönen piti hienona asiana sitä, että Oulu on myös tärkeäksi kehityskohteeksi nousseen biotalouden eturintamassa: ”Tällainen tieteen ja tutkimuksen avulla hyvin pitkälle viety arvokkaan tuotteen jalostus on juuri sitä älykästä ja kestävää liiketoimintaa, jota Euroopan tulevaisuus tarvitsee. Biotalouden on tulevaisuudessa perustuttava entistäkin enemmän fiksuun raaka-aineiden käyttöön ja jakamiseen, tehokkaaseen tuotantoprosessiin ja kierrätykseen sekä arvokkaisiin tuotesovelluksiin, jotka luovat suurta lisäarvoa. Tästä on selluntuotannon sivutuotteena valmistettavan mäntyöljyn jalostus Nuottasaaressa mitä hienoin esimerkki, ja sellutehtaan vieressä se on myös hyvä teollisen symbioosin käytännön osoitus.” 

Ari Venninen kertoi mäntyöljyä jalostetun Nuottasaaressa jo kymmeniä vuosia ennen kuin biotaloudesta tuli suosittu talouden ja politiikan termi. ”Tämä on tervettä liiketoimintaa, joka pärjää ilman tukiaisia.”

Mäntyöljy on peräisin pohjoisen männyn pihkasta, minkä takia Arizona Chemicalin merkittävät jalostamot ovat pohjoisella havumetsävyöhykkeellä, Oulussa ja Ruotsin Sandarnessa Pohjanlahden rannalla. Arizona Chemicalin ja muiden mäntyöljynjalostajien laboratoriot kehittävät mäntyöljyn arvokkaille molekyyleille jatkuvasti uusia sovelluksia.

”Mäntyöljystä on todella moneksi”, kertoi Venninen: ”Sitä käytetään parantamaan maalien, pinnoitteiden, liimojen, tarrojen, autonrenkaiden ja voiteluaineiden laatua, lisäämään tiemerkintöjen kestävyyttä ja näkyvyyttä, mahdollistamaan asfaltin jälleenkäyttö, tekstiileissä, terveysvaikutteisissa aineissa, antibioottien korvaajana ym. ym.”

Lisätietoa:
Ari Venninen, Arizona Chemical Oy puh. 040 341 33 10 ari.venninen@azchem.com

www.azchem.com  

Arizona Chemical on maailman suurin mäntyöljyn jalostaja, osa kansainvälistä Kraton-yhtymää, joka on listattu New Yorkin pörssiin. Vasemmistoliittoa edustava Merja Kyllönen nousi Euroopan parlamenttiin 2014, mitä ennen hän oli Oulun vaalipiirin kansanedustaja vuodesta 2007. Vuosina 2011-14 Kyllönen oli liikenneministeri.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs