Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Maltan sähköverkosto ja vedenjakelu IBM:n johdolla älykkäämmiksi

IBM

Maltan sähköverkosto ja vedenjakelu IBM:n johdolla älykkäämmiksi

Julkaistu: 11.02.2009 klo 09:53
Julkaisija: IBM

Maltan kansallinen sähköyhtiö Enemalta Corporation ja vesiyhtiö Water Services Corporation ovat valinneet IBM:n toteuttamaan koko valtion kattavan älykkään sähkö- ja vedenjakeluverkon.

Maltan kansallinen sähköyhtiö Enemalta Corporation ja vesiyhtiö Water Services Corporation ovat valinneet IBM:n toteuttamaan koko valtion kattavan älykkään sähkö- ja vedenjakeluverkon.

Älykkään sähkö- ja vedenjakeluverkon tarkoituksena on kehittää Enemaltan operatiivista tehokkuutta, sekä parantaa asiakastyytyväisyyttä tarjoamalla asiakkaille älymittareita energiankulutuksen tehokkaampaan hallintaan ja seurantaan. Lisäksi älykäs kulutuksen seuranta mahdollistaa laskutusprosessin uudelleenjärjestelyn, tehokkaamman asiakassuhteiden hallinnan sekä uusien e-palveluiden laajamittaisen käyttöönoton. Tämä vuorostaan luo paremmat ja monipuolisemmat edellytykset loppuasiakkaiden palvelulle.

Projekti toimii ensimmäisenä askeleena end-to-end –periaatteella toimivan älykkään sähkö- ja vesijärjestelmän perustamiselle. Monivaiheisen projektin odotetaan päätyttyään muuttavan täysin maltalaisten kuluttajien sekä vesi- ja sähköpalveluiden tarjoajien väliset suhteet. Lisäksi projektin odotetaan tehostavan ja optimoivan veden ja sähkön kulutusta sekä näin vähentävän syntyvää hävikkiä. IBM tulee korvaamaan 250 000 analogista sähkömittaria uusilla älymittareilla ja integroimaan vedenkulutusmittarit edistyneeseen IT-sovellukseen. Tämä mahdollistaa vesimittarien etähallinnan, -valvonnan ja -mittauksen.

”Älymittareiden käyttöönotto sähköverkon ja kuluttajien sähkönkulutuksen seurannassa tuo mukanaan energiayhtiöille aivan uusia mahdollisuuksia tarjota kuluttajaläheisiä palveluja asiakkailleen. Asiakkaiden laskutus vain 'käytön mukaan' perinteisen arviolaskutuksen sijaan ja esimerkiksi joustavat tariffikäytännöt edustavat uusia ja innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla asiakastyytyväisyys kohoaa. Sähköverkoston energiankäytön ja -tehokkuuden lisäämisessä älymittarit ja kehittyneet kulutusanalyysit optimointeineen mahdollistavat reaaliaikaisen energiankulutuksen seurannan. Näin kyetään ennaltaehkäisemään esimerkiksi teknisten ongelmien syntyminen ja niistä aiheutuvat lisäkustannukset”, kertoo teknologiajohtaja Timo Koskinen IBM:ltä.

Viisivuotisen sopimuksen arvo on 70 miljoonaa euroa. Projektin odotetaan valmistuvan vuoden 2012 loppuun mennessä.

Laajempi englanninkielinen tiedote.


Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä:
www.ibm.com/fi
Lisätietoja IBM:n smart-ratkaisuista Internetissä:
www-03.ibm.com/industries/utilities/us/index.html
Lehdistömateriaalit Internetissä:
www.thenewsmarket.com/ibm

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs