Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Luota Alfa Lavaliin Nor-Shipping 2015 -messuilla

Alfa Laval Nordic Oy

Luota Alfa Lavaliin Nor-Shipping 2015 -messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 08:15
Julkaisija: Alfa Laval Nordic Oy

Pohjois-Euroopan laivanrakennusalan johtavat kansainväliset messut, Nor-Shipping, järjestetään 2–5.6. Oslossa. Alfa Laval esittelee hallissa E02 merkittäviä pakokaasujen puhdistukseen ja painolastiveden käsittelyyn liittyviä uutisia, uusia polttoaineita koskevia kehitysaskelia ja paljon muuta.

Nor-Shipping-messut viettävät 50-vuotisjuhliaan, mutta Alfa Lavalin osastolla esitetään vielä merkittävämpiä lukuja. "Luota Alfa Lavaliin" -teeman yhteydessä Alfa Lavalin rooli luotettavana kumppanina lainsäädännön vaatimusten täyttämisessä, uusiin polttoaineisiin siirtymisessä, kustannusten alentamisessa ja laitteiston pitkän aikavälin optimoinnissa esitetään numeroina.

Alfa Laval löytyy Nor-Shipping-messuilla hallista E02 osastolta 20. Tietoa ja tapahtumia päivitetään säännöllisesti osoitteeseen www.alfalaval.com/norshipping2015, mutta monet kohokohdat ovat jo nyt selvillä.

Kattava lähestymistapa ECA-vaatimustenmukaisuuteen

Päästöjen valvonta-alueilla (Emission Control Area, ECA) kulkevien laivojen tulee valita tislattuun öljyyn siirtymisen ja pakokaasujen puhdistamisen välillä. Alfa Lavalin valikoimasta löytyy ratkaisuja kumpaankin menetelmään. Alfa Lavalin automatisoitu polttoaineen vaihtojärjestelmä (Automated Fuel Changeover System, ACS) varmistaa viskoosiuden ja voitelevuuden polttoaineiden välillä vaihdettaessa, kun taas Alfa Laval PureSOx poistaa rikin tehokkaasti pakokaasusta. Osastolla kävijät saavat tietoa tämänhetkisten ratkaisujen lisäksi PureSOx-inlineversiosta, joka siirtyy piakkoin käytännön testeihin.

Pure Thinking -tuotevalikoimassa useita parannuksia

Alfa Lavalilla on kattava valikoima ratkaisuja ympäristölainsäädännön vaatimusten täyttämiseen ja Pure Thinking -tuotevalikoimaan sisältyvät mahdollisuudet ovat laajentumassa. Alfa Laval PureSOx-linjaversion lisäksi kävijöille esitellään Alfa Laval PureBallastin merkittäviä parannuksia; järjestelmä on nyt sertifioitu käytettäväksi kaikissa kolmessa vesistötyypissä: makeassa vedessä, murtovedessä ja merivedessä. Myös Alfa Laval PureDry on mukana, joten vierailijat voivat tutustua jätepolttoaineen talteenottoon, lietteen minimointiin ja integroidun jäteöljyn ja pilssiveden käsittelyjärjestelmän luomiseen yhdessä Alfa Laval PureBilgen kanssa.

Uusia ratkaisuja vaihtoehtoisille polttoaineille

Alfa Lavalin uraauurtava työ polttoaineteknologian kanssa ulottuu perinteisten polttoaineiden lisäksi uusiin polttoainevaihtoehtoihin. Kehitettyään tehostusjärjestelmän metanolille Alfa Laval kehittelee nyt tehostusjärjestelmiä muille matalan leimahduspisteen polttoaineille ja on nyt lisensoitu työskentelemään DSME:n nestekaasun kaksoispolttoainesyöttöjärjestelmän kanssa. Alfa Lavalin CorHex-levylämmönvaihdin, joka on korkeapaineisen polttoainesyöttöjärjestelmän keskeinen komponentti, on esillä osastolla.

Laivakattilan valvonta

Selkeän graafisen yleisnäkymänsä ja ainutlaatuisen helppokäyttöisen kosketusnäytön ansiosta Alfa Laval Touch Control on laivakattiloiden ohjausjärjestelmien uusi normi. Tämä kestävä, joustava ja tulevaisuuden tarpeet täyttävä PLC-pohjainen ohjaustekniikka mahdollistaa nopeamman ja helpomman navigoinnin, tehokkaamman toiminnan ja useita tapoja kattilalaitoksen toiminnan optimoimiseen. Käyttöliittymä kosketusnäytöllä, joka on tarkoitettu sekä uusille että vanhoille Alfa Laval Aalborg -kattiloille, on esillä osastolla vierailijoiden kokeiltavaksi.

Suorituskyvyn parantaminen

Huolto on tärkeä osa kaikkia laivaratkaisuja, ja vierailijoilla on mahdollisuus tutustua sekä uusiin että nykyisiin laitteiston suorituskykyä parantaviin ratkaisuihin. Yksi näistä on Alfa Laval Smit Gas FU -suojakaasunkehittimille tarkoitettu Alfa Laval Automatic Fuel Efficiency Module (AFEM). AFEM voi pienentää polttoaineen kulutusta jopa 40 % säätämällä polttoöljyn ja polttoilman suhdetta todellisen tarpeen mukaan tuotettaessa suojakaasua säiliöaluksilla tai kelluvissa tuotantolaitoksissa.

Tapahtumia ja lisätietoja

Alfa Lavalin asiantuntijat ovat paikalla koko messujen ajan keskustelemassa keskeisistä järjestelmistä ja uusista tuoteparannuksista. Osastolla järjestettävien lukuisten tapahtumien aikana he kertovat myös alan keskeisistä haasteista ja näyttävät, miten Alfa Laval on edelläkävijä niiden ratkaisemisessa.

Julkaisemme tapahtumaa koskevia uutisia ja muita lisätietoja Alfa Laval Nor-Shipping -kampanjasivustolla osoitteessa: www.alfalaval.com/norshipping2015

Lisätietoja:

Sofia Rugfelt
Marine Trade Press Manager
Marine & Diesel Division, Alfa Laval
Puhelin: +46 706 69 53 57
Sähköposti: sofia.rugfelt@alfalaval.com

www.alfalaval.com/marine

Alfa Laval 

Alfa Laval kuuluu maailman johtaviin yrityksiin lämpö-, erotus- ja virtaustekniikassa. Alfa Lavalin asiakkaiden prosesseja tehostavia laitteita, järjestelmiä ja palveluja käytetään tuotteiden lämmittämiseen, jäähdyttämiseen, erottamiseen ja kuljettamiseen. 

Asiakkaat edustavat valmistavaa teollisuutta ja toimivat mm. elintarvikkeiden ja juomien, kemikaalien, lääkkeiden, tärkkelyksen, sokerin ja etanolin aloilla. Alfa Lavalin ratkaisuja käytetään myös mm. voimalaitoksissa sekä telakka- ja konepajateollisuudessa, kaivosteollisuudessa, lietteen ja jätevesien käsittelyssä, ilmastointiratkaisuissa sekä jäähdytysjärjestelmissä. 

Alfa Laval Nordic on Alfa Lavalin tuotteita, järjestelmiä ja palveluita pohjoismaisilla markkinoilla myyvä yhtiö. 

Alfa Lavalilla on toimintaa eri puolilla maailmaa lähes 100 maassa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2014 noin 3,8 miljardia euroa ja henkilöstöä yhtiössä työskentelee 17 500. Alfa Lavalin osake noteerataan OMX:ssä pohjoismaiden suurten yritysten ryhmässä (OMX Nordic Large Cap).

www.alfalaval.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs