Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Landis+Gyr ja Ericsson yhteistyöhön etäluettavien mittareiden luennassa

Ericsson

Landis+Gyr ja Ericsson yhteistyöhön etäluettavien mittareiden luennassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2014 klo 13:00
Julkaisija: Ericsson

Maailman johtava energianhallintaratkaisujen tuottaja Landis+Gyr on sopinut yhteistyöstä Ericssonin kanssa etäluettavien energiamittareiden luenta- ja ylläpitopalveluiden tuottamisesta suomalaisille energiayhtiöille. Sopimus koskee yli 725 000:tä etäluettavaa energiamittaria, jotka ovat Landis+Gyrin etäluentapalvelussa. Sopimus toteuttaa Ericssonin strategista pyrkimystä tuoda informaatio- ja viestintäteknologian hyötyjä energiasektorin käyttöön. Suomessa tämä on ensimmäinen energia-alueen sopimus Ericssonille.

Landis+Gyr on toimittanut yli miljoona etäluettavaa mittaria Suomeen – määrä vastaa mittarin toimittamista joka kolmanteen kotitalouteen Suomessa, jossa mittauspisteitä on noin 3,2 miljoonaa. 1. lokakuuta alkaen Ericsson tuottaa etäluennan palveluna yli 725 000 mittarille. Osana sopimusta myös 13 Landis+Gyrin Jyväskylässä olevaa työntekijää siirtyy Ericsson palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Asiakkuuksien hallinta säilyy Landis+Gyrin vastuulla.

Ari Tolonen, Suomen Landis+Gyrin toimitusjohtaja sanoo: “Yhteistyö Ericssonin kanssa varmistaa osaamisen ja resurssit etäluentapalveluiden kehittämiseen Suomessa. Ericsson on sitoutunut kehittämään toimintaansa energia-alalla ja sillä on jo entuudestaan vahvat resurssit ja osaamista palveluntuottamisesta. Yhdessä pystymme tarjoamaan suomalaisille energiayhtiöille jatkuvasti kehittyvän ja tulevaisuuden haasteisiin vastaavan palveluvalikoiman.”

Olli Sirkka, Suomen Ericssonin toimitusjohtaja sanoo: “Kun puhutaan verkkoon kytketyistä laitteista, energiasektori on Suomessa yksi edistyksellisimpiä aloja, kun etäluettava sähkömittari on käytännössä jokaisessa suomalaisessa kodissa. Meidän osaamisemme palvelutuotannossa ja yhteyksien rakentajana sekä strateginen valintamme tehdä töitä energiasektorilla antaa meille hyvät edellytykset tukea Landis+Gyriä sekä auttaa heidän energiayhtiöasiakkaitaan hyötymään parhaalla mahdollisella tavalla etäluettavuudesta.”

Suomi on etäluennan edelläkävijä, sillä lähes kaikissa suomalaisissa kotitalouksissa on etäluettava sähkömittari. Etäluettavien ratkaisujen ja älykkäiden sähköverkkojen kehitys on käynnissä monissa maissa muun muassa EU:ssa ja Yhdysvalloissa, ja tulevaisuudessa älykkäiden sähköverkkojen verkostolla hallitaan valtavaa määrää dataa. Tämä tarjoaa uusia mahdollisuuksia tehokkaalle energiankäytölle ja paikallisesti tuotetun uusiutuvan energian yhdistämiselle infrastruktuuriin saumattomasti.

Energiainfrastruktuurin kehittyminen yksisuuntaisista sähköverkoista kommunikoiviksi älyverkoiksi mahdollistaa energiatehokkuuden ja –tietoisuuden kehittymisen.  

Taustatietoa energiasektorista:
www.ericsson.com/res/thecompany/docs/press/backgrounders/utilities-press-backgrounder.pdf

Liitteenä:
Kuva Landis+Gyrin energiamittarista
Kuva Olli Sirkasta

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Liitetiedostot

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, jossa vapaasti elää, opiskella ja tehdä töitä kestävää kehitystä toteuttavissa yhteiskunnissa ympäri maailmaa.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja tukemiemme asiakkaiden verkot palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme asiakkaidemme kanssa yli 180 maassa, ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,4 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

Ericsson työllistää Suomessa noin 950 osaajaa, joista suuri osa työskentelee Kirkkonummella. Yrityksen toiminta pohjautuu Suomessa kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin sekä palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Vuonna 2012 Ericsson avasi uuden tuotekehityskeskuksen Ouluun vahvistaen näin radioverkko-osaamistaan suomalaisella kompetenssilla. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 

www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs