Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon pääomarahasto ja TuuliSaimaa ostavat Siikajoen tuulipuistohankkeen

LähiTapiola

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon pääomarahasto ja TuuliSaimaa ostavat Siikajoen tuulipuistohankkeen

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2013 klo 11:45
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola jatkaa investointejaan tuulipuistohankkeisiin. LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon pääomarahasto Tuulitapiola on yhdessä TuuliSaimaan kanssa hankkinut Intercon-Energyn kehittämän Vartinoja I -tuulipuistohankkeen Siikajoelta. Kauppa käsittää 9 turbiinin tuulipuistohankkeen, johon on suunnitteilla yhteensä noin 27 megawatin tuulivoimapuisto. Vartinoja I:n investointiarvo on noin 40 miljoonaa euroa ja puisto valmistuu vuoden 2014 lopussa.

Kaupan yhteydessä allekirjoitettiin optiosopimus viereisten Vartinoja II:n ja Isonevan tuulipuistohankkeiden ostamisesta, joissa luvitusprosessi on vielä kesken. Kokonaisuudessaan alueen tuulipuistojen turbiinilukumäärä on arviolta 41 ja nimellisteho noin 123 megawattia.

”Kauppa on merkittävä askel strategiamme toteutumisessa ja tuulivoimarahastomme toinen hankinta Suomessa. Kauppa on luonteva jatko TuuliSaimaan yhteistyölle ja TuuliMuukon tuulipuistolle, joka saatiin tuotantoon viime kesäkuussa. Etsimme jatkuvasti uusia tuulivoimahankkeita Suomen alueelta”, toteaa Tuulitapiola-rahaston salkunhoitaja Ilmo Jäntti.

Intercon-Energy aloitti Vartinojan hankekehityksen vuonna 2010. Hanketta kehitettiin huolella ja huomioiden paikalliset olosuhteet. Kunnan ja kuntalaisten vahva tuki koko hankekehityksen ajan on ollut yksi tärkeimmistä syistä Intercon-Energyn kapasiteetin keskittämiseen juuri Siikajoen alueelle. Hankkeet johtavat lähitulevaisuudessa noin 200 miljoonan euron investointeihin, joten niillä tulee olemaan huomattava positiivinen vaikutus Siikajoen kuntatalouteen.  

”Annamme suuren painoarvon sille, että hankkeelle saadaan kotimainen sijoittajataho. Oleellisen tärkeää on myös se, että hankkeen toteutuksessa tullaan käyttämään paikallista osaamista ja työvoimaa. Tutkimme aktiivisesti mahdollisuuksia jatkaa tuulivoimakehitystoimintaa Siikajoen alueella”, Intercon-Energyn hallituksen puheenjohtaja, arkkitehti Markku Tarkiainen sanoo.

”Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Tehty kauppa syventää edelleen LähiTapiolan ja TuuliSaimaan yhteistyötä. On helppo käydä kauppaa suomalaisten toimijoiden kesken, jotka ymmärtävät markkinan sekä luvituksen. Toteutuksen osalta tarjouspyyntökierros ja neuvottelut käynnistyvät nyt välittömästi. Rakentamisen aliurakoissa tullaan käyttämään paikallisia urakoitsijoita ja toimijoita mahdollisimman paljon”, lupaa TuuliSaimaan toimitusjohtaja Petteri Laaksonen.

 

Lisätiedot:

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy / Tuulitapiola Ky Ilmo Jäntti, 040 723 4424, ilmo.jantti@lahitapiola.fi

Intercon-Energy Oy Markku Tarkiainen, 050 461 6836 markku.tarkiainen@intercon-energy.com

TuuliSaimaa Oy Petteri Laaksonen, 040 508 8498, petteri.laaksonen@tuulisaimaa.fi

 

Tuulitapiola Ky
LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy on perustanut pääomarahasto Tuulitapiola Ky:n, jonka tavoitteena on sijoittaa Suomen tuulipuistohankkeisiin noin 100 miljoonaa euroa. Vastuullisen sijoittamisen periaatteet ovat olennainen osa LähiTapiolan toimintaa. Rahastossa periaatteita toteutetaan konkreettisesti tukemalla ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaratkaisua. Rahaston sijoittajat ovat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö.

TuuliSaimaa Oy
TuuliSaimaa on vuonna 2009 perustettu lappeenrantalainen vahvaan osaamiseen pohjaava yritys, jonka tavoitteena on rakentaa Suomeen noin 250 MW tuulivoimaa. TuuliSaimaan ydinosaamista ovat soveltuvien maa-alueiden hankkiminen ja luvittaminen sekä investointien kannattavuuden ja toteutuksen suunnittelu sekä projektien toteutus. TuuliSaimaalla on kymmeniä kehityshankkeita eri puolilla Suomea.

Intercon-Energy Oy
Intercon Energy Oy on espoolainen, riippumaton ja yksityinen yritys, joka on kehittänyt tuulipuistoja sekä Suomessa että ulkomailla jo kymmenen vuoden ajan. Yhtiöön sitoutuneet henkilöt ovat tuulivoimaosaajia, joilla on kansainvälinen tausta. Yhtiön liikeidea on identifioida, kehittää ja luvittaa tuulipuistohankkeita sekä Suomessa että muualla EU-alueella.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs